Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ţara arde şi Moise se piaptănă!

RUŞINOS. Când un întreg judeţ este în pragul falimentului, consilierul judeţean PDL Iuliana Moise vrea să se organizeze un festival de teatru ce costă peste 5 miliarde de lei vechi. Nu-i pasă că la spital nu sunt fonduri pentru medicamente, că orfelinatele şi azilurile de bătrâni sunt subfinanţate sau că primăriile nu mai au bani nici pentru o coală de hârtie. Nu! Ea vrea să meargă la teatru!

O şedinţă întreagă s-a vorbit despre lipsa fondurilor necesare pentru spitale, drumuri, cofinanţări sau orfelinate, iar democrata Iuliana Moise s-a gândit ea că totuşi Vâlcea are nevoie de un festival de teatru. Şi nu de unul oarecare, ci de unul care costă în jur de 5 miliarde de lei vechi. Ţara arde şi Iuliana Moise se piaptănă! Asta în condiţiile în care, aşa cum spuneam, economia Vâlcii este la pământ, Platforma chimică este în pragul falimentului, societăţile subordonate Consiliului Judeţean au grave probleme financiare, iar zeci de primării mai au puţin şi pun lacătul pe uşă din lipsa banilor. Dar, nu, Iuliana Moise vrea să meargă la teatru. Este inadmisibilă atitudinea unui consilier judeţean, care oricum nu a făcut nimic pentru judeţul nostru, chiar şi atunci când partidul său, PDL, se afla la guvernare. „Consider că la marea sărbătoare care a avut loc cu ocazia Zilelor Imnului la Teatrul Ariel, nu aţi gestionat foarte bine situaţia, pentru că nu a existat o colaborare între Teatrul Anton Pan şi Teatrul Ariel. A fost o amplă manifestare culturală cu 300 de invitaţi şi consider că Teatrul Anton Pan trebuia folosit şi de către Teatrul Ariel şi implicat într-un alt proces. Mai ales că Teatrul Ariel nu dispune de un spaţiu aşa de generos. Ştiu că la momentul respectiv Ariel a făcut multe pentru Teatrul Anton Pan, trebuia să se întoarcă acum pentru ca noi să avem o manifestare la nivel înalt cum merita Râmnicul. Aş vrea să văd şi la Teatrul Anton Pan, la care noi am muncit atât de mult, o manifestare de genul celei care a fost la Ariel în această perioadă” – a susţinut Iulian Moise.

Degeaba i-a explicat directorul Teatrului Anton Pann, Adrian Roman, că o astfel de manifestare este costisitoare şi că nu sunt fonduri, pentru că Iuliana Moise o ţinea pe a ei. „Puteam organiza împreună acest festival. Sigur că pentru viitor, având în vedere această experienţă, putem găsi un parteneriat între Teatrul Ariel, Teatrul Anton Pan, Consiliul Judeţean şi să facem un festival împreună. Dar, o manifestare de acest gen costă foarte mult, pleacă de la un buget de 5 miliarde de lei în sus” – a spus directorul Adrian Roman.

La scurt timp după această discuţie, consilierul judeţean PSD, Ioana Liţă, a ridicat o problemă vitală pentru locuitorii din comuna Vlădeşti, care au rămas fără dispensar în urma retrocedării clădirii. De data aceasta pedelista Iuliana Moise nu a considerat că este necesar să intervină, privind impasibilă cum primarul din Vlădeşti şi Ioana Liţă se luptă pentru obţinerea unor fonduri.

Despre democrat – liberala Moise am mai scris şi cu alte ocazii, ea fiind luată în colimator de ziarişti la sfârşitul anului trecut, când şi-a luat concediu medical de la RAR Vâlcea pentru a candida pentru un post de deputat la alegerile parlamentare. Mai apoi, după ce a pierdut alegerile lamentabil, cu o nonşalanţă şi o indolenţă ieşită din comun, pedelista s-a întors la RAR şi acolo a rămas, ţinând cu dinţii de scaun. Gurile rele spun că Moise ar fi făcut „pact cu diavolul”, adică s-a înţeles cu liderul PNL, Cristian Buican, să o menţină în continuare în fruntea RAR-ului, în schimbul votului său din Consiliul Judeţean.

CLAUDIA STANCIU