Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: Umaniștii vâlceni au celebrat Marea Unire la Vâlcea

PPU – SL Vâlcea a participat la ceremonia de depunere de coroane care a avut loc la Statuia Independeței din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, cu ocazia Zilei Naționale a României. Președintele umanist vâlcean, Ilie Amuzan a subliniat, cu această ocazie, importanța respectării tradițiilor și valorilor autentic românești.
”Noi, umaniștii, știm cât de important este să ne prețuim istoria și să nu uităm faptele înaintașilor noștri. În această zi încărcată de emoție, vă dorim să fiți sănătoși, puternici și încrezători în valorile morale care au condus la crearea statului nostru, care sunt în continuare principii de viață pentru noi, românii, și vor rămâne așa atâta timp cât fiecare dintre noi vom pleca frunțile cu respect și prețuire în fața celor care și-au dăruit viața pentru ROMÂNIA! La mulți ani, Valceni! La mulți ani, România noastră iubită!”, susține Ilie Amuzan.
Ziua Naţională a României este sărbătorită, în fiecare an, începând din 1990, la data de 1 Decembrie, după ce Adunarea Naţională de la Alba Iulia adopta în această zi din 1918, rezoluţia Unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România. Parlamentul României a hotărât, prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990, proclamarea zilei de 1 Decembrie ca Zi Naţională a României.