Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Senatorul Bogdan-Constantin Matei intervine după ce FCSB a ajuns pe Stadionul Steaua

Senatorul PSD de Vâlcea, Bogdan-Constantin Matei, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, a comentat decizia favorabilă FCSB, în privinţa accesului pe Stadionul Steaua. El consideră că accesul în Ghencea e liber oricărei entităţi şi că premierul Marcel Ciolacu ar putea da un semnal puternic, în continuare, pentru sportul românesc.

Actualul ministru al Apărării a semnat cererea echipei finanţate de Gigi Becali, iar fostul ministru al MApN, Vasile Dîncu, a comentat amăgit vestea, pentru Orange Sport.

Bogdan Matei, ministrul Tineretului şi Sportului într-un mandat de aproximativ un an, consideră că decizia MApN este justă şi că Stadionul Steaua nu ar trebui monopolizat de echipele sportive ale „militarilor”.

„Acest lucru e bine că s-a întâmplat. Trebuia să se întâmple mai de mult. Indiferent că Stadionul Steaua se află pe un amplasament care ţine de un minister, el a fost construit din bani publici şi trebuie folosit de toată lumnea. Toate echipele de fotbal la nivel de performanţă înaltă trebuie să aibă acces pe Stadionul Steaua, pe toate stadioanele din ţară construite din bani publici.

Uitaţi-vă în Italia, unde două echipe rivale, Lazio si AS Roma, joacă pe acelaşi stadion şi nimeni nu mai are de comentat nimic. Stadionul Steaua nu a fost făcut pentru o singură echipă, a fost făcut din bani publici şi, aşa cum spuneam, toate echipele trebuie să aibă acces să joace pe acest stadion”, a declarat fostul ministru al Tineretului şi Sportului, pentru Orangesport.ro.

Marcel Ciolacu, actualul prim-ministru al României, a fost sprijinul lui Gigi Becali încă de anul trecut. Finanţatorul FCSB susţinea de atunci că are promisiuni din partea politicianului că FCSB va primi accesul în Ghencea, aspect care s-a petrecut în iulie 2023.

Bogdan Matei crede că premierul ar putea asista la anumite meciuri de fotbal şi că ar da un semnal pozitiv, dacă va asista şi la alte competiţii sportive, din calitatea sa.

„Referitor la domnul premier Marcel Ciolacu, nu ştiu dacă ţine cu Steaua, FCSB sau cu o altă echipă din campionatul intern, dar vă pot spune că e un mare susţinător al fotalului.

Îi place foarte mult şi nu cred că ar trebui să surprindă pe nimeni dacă va fi văzut la un meci de fotbal sau la mai multe meciuri de fotbal din capitală sau din ţară.

Părerea mea e că dacă dânsul merge la cât mai multe competiţii sportive organizate în România, ar da un semnal pozitiv legat de drumul pe care trebuie să se îndrepte sportul românesc”, a adăugat Bogdan Matei pentru Orangesport.ro.