Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Senator Claudia Banu: „Din punctul meu de vedere, cea mai bună variantă pentru formarea unui guvern este o alianță de dreapta”

„România are, mai mult decât oricând, nevoie de stabilitate. Cred că este momentul să lăsăm deoparte luptele politice și să ne ocupăm de problemele reale ale României.

Pentru mine, este clar că un guvern minoritar, de orice coloratură ar fi acesta, nu va reuși să treacă de parlament. Este logică elementară. Orice cramponare în jurul ideii de guvern minoritar în această perioadă nu face decât să prelungească o criză guvernamentală cu efecte incomensurabile în sănătate, economie.

Cu riscul de a nu fi în asentimentul unora dintre colegii mei din PNL, nu cred în eficacitatea variantei unui guvern minoritar liberal. Nu am face decât să prelungim o criză care nu aduce beneficii nimănui. Sute de oameni mor în fiecare zi din cauza acestei teribile pandemii, spitalele sunt pline de pacienți în stare gravă, iar perspectivele sunt sumbre. La aceste lucruri trebuie să ne gândim, în primul rând, nu la orgolii politice.

Din punctul meu de vedere, cea mai bună variantă pentru formarea unui guvern este o alianță de dreapta. PNL și USR, cu sprijinul UDMR reprezintă, cred eu, soluția optimă în acest moment.

Conducerile acestor partide trebuie să se reașeze la masa negocierilor și să ajungă la un compromis cât mai repede cu putință.

Este mai simplu să ajungi la un numitor comun cu niște parteneri care se regăsesc, fie și parțial, în filozofia ta politică, în principiile generale de guvernare, în atitudinea față de democrație, decât cu o formațiune politică de care te diferențiezi în mod esențial.

Românii au nevoie de seriozitate, solidaritate și eficiență. De partide de dreapta hotărâte să guverneze împreună, să rezolve problemele grave cu care se confruntă țara, să readucă încredere în sufletele oamenilor. Nu de orgolii politicianiste. Nu de cramponarea de soluții falimentare. Românii s-au săturat de lupte sterile între oamenii politici. Oamenii vor soluții, vor rezultate, vor speranță într-o lume care va reveni la normalitate. Cred că prin maturitate politică și dialog suntem capabili să le oferim ceea ce au nevoie. Măcar acum, în al 12-lea ceas”. a transmis senatorul PNL de Vâlcea, Claudia Mihaela Banu.