Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Continuă acțiunile pe linie rutieră în Vâlcea. Într-o singură zi s-au dat 109 amenzi și 15 permise au fost reținute

Ieri, 28 octombrie a.c., efectivele de poliţie rutieră din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea, Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea și Formațiunilor Rutiere Drăgășani, Băbeni, Horezu, Brezoi și Bălcești au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru prevenirea și combaterea accidentele de circulație cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză în județ.

Astfel, s-a folosit la întreaga capacitate aparatele de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru combaterea regimului legal de viteză pe drumurile naționale și județene din județul Vâlcea.

De asemenea, atenția acestora a fost îndreptată și spre alte abateri, cum ar fi: auto înmatriculate în alte state, respectarea prevederilor legale privind transportul de material lemnos, cereale şi alte mărfuri, identificarea, depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite şi tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale, precum şi a celor care nu respectă măsurile stabilite la nivel naţional, pentru prevenirea contaminării cu noul tip de coronavirus( COVID19).

În urma acțiunilor din teren, au fost aplicate 109 sancțiuni contravenționale, dintre care 61 pentru depășirea limitei legale de viteză și au fost reținute 15 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, din care 10 pentru depășirea limitei legale de viteză.

Polițiștii rutieri vă recomandă:

-Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană

-Pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

-Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre.
-Respectaţi regimul legal de viteză! Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.

-Nu consumați băuturi alcoolice înainte de a vă urca la volan!