Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Iohannis către Ponta: DEMISIA!

Situaţie neprevăzută la şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), care a avut loc joi, 17 septembrie a.c., la Palatul Cotroceni. Chiar în timpul şedinţei, DNA a anunţat că premierul Victor Ponta este trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari pentru fapte de corupţie.

După şedinţă, preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului Ponta, prin intermediul unei declaraţii de presă, pe care a amânat-o din respect pentru înmormântarea lui Vadim Tudor.

„În timpul CSAT, pe media a apărut o știre pe care vreau s-o comentez foarte pe scurt. Mă refer la trimiterea în judecată a primului-ministru în dosarul în care e acuzat de anumite fapte penale. Situația, după părerea mea, e din ce în ce mai problematică pentru primul-ministru, e din ce în ce mai problematică pentru Guvern și din ce în ce mai problematică pentru PSD, dar trebuie să recunoaștem că imaginea României are foarte mult de suferit de pe urma acestei chestiuni. Sper să se analizeze situația cu toată răspunderea și cei care pot veni cu soluții să vină cu soluții. Părerea mea nu s-a schimbat, cea mai simplă soluție ar fi cu siguranță cea pe care am propus-o și în iunie”, a spus Iohannis, într-o declarație de presă.