Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

S-a încins atmosfera la PSD Vâlcea! Dumitru Persu, ţinta atacurilor

Scandal la PSD Vâlcea, acolo unde doi primari şi-au pus „poalele” în cap şi au făcut un circ de nedescris la şedinţa Biroului Permanent Judeţean. Ţinta atacurilor lor a fost secretarul executiv al partidului, Dumitru Persu, căruia i-au reproşat vrute şi nevrute. Printre acuzaţiile ce i le aduc lui Persu se numără faptul că a făcut „pact” cu liberalii pentru a rămâne vicepreşedinte la Consiliu Judeţean Vâlcea, dar şi faptul că s-au tăiat multe dintre proiectele noi care trebuiau finanţate pe OG 28.

Pearcu şi Voicescu, eternii nemulţumiţi

Nu mai este nicio noutate pentru nimeni că cei mai vocali primari de la PSD Vâlcea sunt Nicolae Voicescu, de la Fârtăţeşti, şi Dumitru Pearcu, de la Tomşani. De ani de zile ei au nemulţumiri şi îşi susţin punctele de vedere numai prin scandal. Şi răposatul Ion Cîlea le ţinea piept cu greu şi încerca de fiecare dată să le facă pe plac, doar să scape de gura lor.
Nici acum nu s-au potolit, deşi în mandatul lui Cîlea au primit fonduri mai multe decât toţi primarii social-democraţi la un loc şi au fost nişte privilegiaţi în PSD. Fostului preşedinte al social-democraţilor i s-au adus reproşuri nenumărate, chiar în şedinţe publice, că alocă foarte mulţi bani localităţii Fârtăţeşti, în defavoarea altor comune.
În ceea ce-l priveşte pe edilul din Tomşani, Dumitru Pearcu, el visează de ani de zile la funcţii pe care nu are cum să le obţină. De fiecare dată când se apropiau alegerile, despre Pearcu se auzeau zvonuri că ar complota cu adversarii politici pentru a candida împotriva PSD pentru un post de deputat.
Şi, cu toate acestea, cei doi primari, gospodari, de altfel, dau lecţii de moralitate şi îi acuză pe alţii de trădare sau de te miri ce…

Persu, singurul care s-a luptat cu liberalii după moartea lui Cîlea

Aşa cum spuneam, acum celor doi eterni nemulţumiţi li s-a pus pata pe secretarul executiv Dumitru Persu, pe care, chipurile, îl acuză că s-a înţeles cu liberalii pentru postul de vice al CJ Vâlcea. Ceea ce uită Pearcu şi Voicescu este faptul că Dumitru Persu s-a luptat singur cu liberalii şi pedeliştii la şedinţele CJ, ce au avut loc după moartea preşedintelui Ion Cîlea. Secretarul executiv al PSD Vâlcea le-a ţinut piept cu brio peneliştilor, care-l hăituiau şi-l „muşcau” din toate părţile. A suferit umilinţe când a fost obligat să-şi părăsească biroul şi să se mute la etajul 3, doar pentru că aşa a avut chef Bulacu. Şi nimeni nu i-a sărit în ajutor! Consilierii judeţeni ai PSD asistau ca la teatru la încercările lui Persu de a menţine partidul viu în Consiliul Judeţean Vâlcea, iar parlamentarii social-democraţi s-au făcut nevăzuţi.

Rădulescu-Persu versus Coca-Pearcu

Imediat după scandaloasa şedinţă a BPJ au apărut destul de multe zvonuri legate de grupurile de influenţă din PSD Vâlcea şi despre ce jocuri se vor face la Conferinţa Judeţeană a PSD, care va stabili conducerea partidului şi va încheia interimatul. Astfel, conform gurilor rele, se vor duela două echipe. Pe de-o parte este deputatul Costi Rădulescu care se pare că vrea să facă tandem cu Dumitru Persu, preşedinte-secretar general, în timp ce reprezentanţii celeilalte echipe o să fie senatorul Laurenţiu Coca şi primarul de Tomşani, Dumitru Pearcu (care acum se visează secretar executiv). Deznodământul alegerilor este greu de anticipat, având în vedere că cel mai probabil Rădulescu va miza şi pe sprijinul organizaţiei municipale Râmnicu Vâlcea, în timp ce Coca se bucură de susţinerea deputatului UNPR, Dan Constantin Mazilu, cel care deţine controlul în zona de sud a judeţului, una cu mulţi primari PSD.

Preşedintele interimar îndeamnă la solidaritate

Preşedintele interimar al PSD Vâlcea, Costi Rădulescu, încearcă să calmeze spiritele şi îi asigură pe adversarii politici ai social-democraţilor că partidul este unit şi se întăreşte pentru alegerile locale. „Ei, bravo! Scandal. Ştiu că unii vor să vadă PSD Vâlcea oale şi ulcele şi avem câţiva inconştienţi în partid care s-ar şi bucura să ne rupem în două. Primarii noştri sunt însă fideli acestui partid. Mulţi dintre ei sunt membri fondatori şi iubesc PSD-ul. Nu a fost un scandal, nimeni nu a fost dată fără, dar ca în orice familie, mai există şi discuţii şi mici neînţelegeri. Noi ne certăm, noi ne împăcăm! A fost o discuţie mai aprinsă la punctul Diverse şi atât! Să nu se bucure prea devreme adversarii noştri politici de răul nostru pentru că PSD are o echipă unită şi va fi şi mai unită după conferinţa judeţeană, până la care mai e puţin” – ne-a declarat preşedintele interimar al PSD, Constantin Rădulescu.