Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Răspuns incendiar pentru senatorul Bulacu. Ministrul Transporturilor recunoaşte că îl depăşeşte problema autostrăzii Sibiu-Piteşti

Încă de la începutul mandatului, senatorul PNL Romulus Bulacu a atras atenţia că Guvernul trebuie să trateze cu maximă seriozitate proiectul autostrăzii Sibiu – Piteşti, o investiţie vitală pentru România şi extrem de importantă şi pentru judeţul nostru.

În ultimii ani, parlamentarul PNL a depus la ministere mai multe întrebări şi interpelări pe această temă, dar se pare că Executivul incompetent de la Bucureşti n-a înţeles mare lucru.

În urma celei mai recente intervenţii a senatorului Bulacu, ministrul Lucian Şova nu a mai avut încotro şi a recunoscut că problema autostrăzii îl depăşeşte. „S-a luat decizia iniţierii procedurilor pentru achiziţii proiectare şi execuţie lucrări la secţiunile 1-5 ale autostrăzii Sibiu – Piteşti, secţiuni care aveau documentaţiile de atribuire finalizate. Lansarea procedurilor de achiziţie publică a ţinut cont de necesitatea obţinerii acordului de mediu, de aceea a fost inclusă în documentaţii o clauză suspensivă cu referire la obţinerea AM. În ceea ce priveşte Secţiunea 6, Ticveni – Rm. Vâlcea, CNAIR S.A. are în pregătire documenţia pentru demararea procedurii de achiziţie publică pentru obiectivul Elaborare Expertiză tehnică. Studiu de fezabilitate şi Proiect pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (PAC) „Drum de legătură Autostrada Sibiu – Piteşti (Ticveni) şi municipiul Rm. Vâlcea”, obiectiv asimilat Secţiunii 6 a Autostrăzii Sibiu – Piteşti. Referitor la termenele de începere şi de finalizare ale autostrăzii, acestea vor putea fi comunicate numai după finalizarea procedurilor de achiziţie publică şi încheierea contractelor de proiectare şi execuţie lucrări”, i-a transmis ministrul PSD senatorului liberal Romulus Bulacu, după ce acesta din urmă i-a cerut să-i comunice nişte termene clare, nu poveşti.

Nemulţumit de răspuns, parlamentarul PNL a declarat că va continua să facă presiuni asupra Puterii pentru a finaliza mai repede documentaţiile şi pentru a începe lucrările la toate cele 6 tronsoane de autostradă. Romulus Bulacu a reamintit că, în anul electoral 2016, atât PSD Vâlcea, cât şi liderii de la Bucureşti ai acestui partid au promis că, cel târziu în 2020, autostrada Piteşti – Sibiu va fi finalizată.