Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Buican rămâne unul dintre cei mai bine plătiţi bugetari. A fost reales secretar al Camerei Deputaţilor

Joi, 1 septembrie 2016, odată cu începerea noii sesiuni parlamentare a Camerei Deputaţilor, s-a ales, conform Regulamentului, un nou Birou Permanent. După negocierile ce au avut loc între liderii de grup ai partidelor parlamentare şi în conformitate cu aritmetica parlamentară, Partidului Naţional Liberal i-au revenit trei locuri în acest for, unul de vicepreşedinte, unul de secretar şi unul de chestor. La propunerea Grupului Parlamentar al Partidului Naţional Liberal, deputatul vâlcean Cristian Buican a fost reales în funcţia de Secretar al Biroului Permanent, forul de conducere al Camerei Deputaţilor.

Preşedintele liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican, consideră că realegearea sa în funcţia de secretar al Camerei Deputaţilor reprezintă o recunoaştere a activităţii sale în această poziţie din conducerea Parlamentului şi un vot de încredere oferit de colegii deputaţi liberali. Parlamentarul vâlcean consideră că realegerea sa în funcţia de secretar al Camerei Deputaţilor este o onoare şi o mare responsabilitate şi le garantează vâlcenilor că va face tot ceea ce îi stă în putinţă să îi reprezinte cu cinste şi demnitate.

Ocuparea funcţiei de Secretar al Camerei Deputaţilor i-a permis până acum deputatului Cristian Buican să susţină o serie de propuneri legislative ale Partidului Naţional Liberal ce astăzi sunt legi în vigoare şi care au un impact pozitiv asupra vieţii românilor. Legea majorării alocaţiei pentru copii, legea majorării indemnizaţiilor pentru mame sau legea produselor româneşti în supermarketuri sunt doar câteva din cele mai importante astfel de propuneri legislative ale Partidului Naţional Liberal care astăzi sunt legi şi care au un impact pozitiv în societate.

”Mă simt onorat de încrederea pe care colegii liberali mi-o acordă şi vă mărturisesc că realegerea mea în funcţia de secretar al Camerei Deputaţilor reprezintă o mare responsabilitate. De la noi, de la Biroul Permanent trebuie să plece un semnal clar către toţi parlamentarii că avem responsabilitatea de a îmbunătăţi imaginea Parlamentului şi, în special, a Camerei Deputaţilor, deoarece se ştie că această instituţie are o imagine foarte proastă în rândul cetăţenilor, în totală contradicţie cu rolul acesteia în statul de drept”, a precizat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Deputatul Cristian Buican face parte din cei 48 de demnitari privilegiaţi, care din august 2015 au salariile mărite în urma unei ordonanţe de urgenţă promovată de guvernul Ponta.

Astfel, Cristian Buican nu renunţă la un salariu de 5.0000 de euro/lună pentru unul de 4 ori mai mic de la Consiliul Judeţean Vâlcea. Această deducţie vine dintr-un calcul simplu, pe care profesorul de matematică Buican şi l-a făcut cu siguranţă. Din luna august 2015, deputatul Cristian Buican, în calitate de secretar al Camerei Deputaţilor câştigă brut 19.055 lei. Acest câştig salarial este statuat prin ordonanţa nr. 14/2015 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice.