Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Primarii trebuie sprijiniţi, nu folosiţi! (III)

Înscris în competiţia politică internă la organizaţia judeţeană liberală, pentru locul I, la Camera Deputaţilor, dr. ing. Romulus Bulacu a acceptat să ne dea un interviu, provocat de noi, ca urmare a modului de gândire şi apreciere a locului şi rolului parlamentarului în administraţia publică locală şi în politicul mare exprimat la o întâlnire ocazională cu colegii săi politici.

• Reporter: Dacă până acum ați reușit să ne convingeți de experiența dvs. în administrație și în managementul unei mari fabrici, suntem interesați să știm cum vedeți locul și rolul deputatului într-o circumscripția electorală?

• Romulus Bulacu: Mă feresc de vorbele mari sau de răspunsurile şablon. Dacă la nivelul politicului mare PNL-ul şi-a impus să facă „o altfel de politică”, vreau şi eu să fac o altfel de activitate parlamentară, în sprijinul electorilor şi a primarilor din fruntea comunităţilor. În toate deplasările mele în teritoriu, mi-am propus să consult primarii localităţilor vizitate şi să merg din poartă în poartă pentru a-i audia și pe cetăţeni, ascultându-le doleanţele şi antrenându-i la punerea în practică a ceea ce-și doresc, sprijinindu-l pe primar în realizarea lor. Acolo unde ei întâmpină greutăţi, voi face toate demersurile parlamentare pentru a debloca situaţia. Vreau ca oamenii să participe direct la treburile cetăţii lor şi, indiferent de culoarea politică, să-i conving că primarul şi întreg aparatul administrativ se sprijină pe aportul lor şi nu se joacă cu promisiunile. Voi pleca la Parlament cu un portofoliu de probleme – culese chiar de la beneficiari – şi, la sfârşitul săptămânii, la întoarcere le voi spune ce am făcut. În fiecare localitate voi împuternici câte un locuitor să ţină legătura cu concetăţenii lor şi, apoi, să mă anunţe pe mine chiar şi în timpul săptămânii. Am convingerea că noul stil de cunoaştere a problemelor, va revigora relaţia elector – parlamentar, dar şi împlinirea doleanţelor comune locuitor – primărie.

• Rep.: Știu că aveți relații pe la ministere, ușile acestora deschizându-le de mai multe ori în timpul mandatului de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Şi cum ştiu că sunteţi printre puţinii candidaţi interni pentru locul dorit pe liste care cunoaşte problemele dificile din teritoriu, cărui domeniu administrativ îi veţi acorda cea mai mare atenţie, pentru rezolvare_

• R.B.: Aş putea vorbi despre multe şi mult. Numai că nu mă va crede nimeni, dacă promit că le voi face pe toate. În afara problemelor legate de apă, canalizare şi refacerea/asfaltarea drumurilor, voi avea în atenţie sănătatea locuitorilor, învăţământul şi cultele. Voi sta pe capul factorilor principali din aceste domenii, pentru ca oamenii să simtă o regivorare şi aici. În sufletul meu, am dorinţa de a sprijini prioritar educaţia şi cultura. O societate fără educaţie şi cultură nu poate înpinge civilizaţia înainte. Iar noi, în aceste domenii suntem puţin rămaşi în urmă. Dacă voi reușii in prima competiție și, apoi, în competiția mare, voi arăta ca spun ce pot şi pot să fac!