Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primăria Bujoreni în formulă completă: Gângu este viceprimar!

În localitatea Bujoreni, megieşă cu municipiul Râmnicu Vâlcea, DNA-ul a făcut curăţenie, astfel că fostul primar şi întreaga sa echipă se află sub control judiciar, impunându-se obligaţia ca niciunul dintre învinuiţi să nu se mai apropie de această instituţie. Başca faptul că au fost ridicate toate documentele contabile din ultimii 3 ani, precum şi calculatoarele serviciilor funcționale. La alegerile din 5 iunie, bătălia electorală a fost câştigată de candidatul liberal Gheorghe Udubae – fiu al localitatii (cunoscut in județ pentru actele de binefacere oferite spitalelor teritoriale), ceea ce l-a nemulţumit pe contracandidatul său pesedist Gheorghe Gângu care ţinea morţiş să ajungă „mai marele şi tarele” comunal, deşi este şi el anchetat sub vinovăţie de DNA, făcând parte şi din vechea echipă administrativă suspectată de comiterea unor acte de corupţie.

Pe un plan secund, au fost declanşate ostilităţi politice, Gângu – ca mai vechi în primărie, controlând un număr de consilieri locali, astfel că la votul pentru funcţia de viceprimar, rezultatul a înregistrat celebrul balotaj. A urmat o nouă şedinţă de alegeri şi un nou vot care, în sfârșit, l-a dat câştigător pe omul PSD-ului, Gheorghe Gângu. Deşi de nenumărate ori acesta s-a arătat ostil primarului victorios, el a ieşit al doilea om în primărie cu voturile liberalilor lui Udubae. De unde se poate trage concluzia că raţiunea a învins orgoliul şi că omul cel mai deştept cedează. Pe surse am aflat că doi consilieri aleşi ai Partidului România Unită – partid care are în frunte un alt fiu al comunei Bujoreni – Florin Brăgău, nu l-ar agrea pe social-democratul Gheorghe Gângu şi nu i-ar fi dat voturile lor. Sigur, aşa este în politică şi nu credem că este cazul ca primarul şi noul viceprimar să le poarte pică acestora.

Cu demnitate şi maturitate, toţi trebuie să înţeleagă că sunt la dispoziţia locuitorilor comunei şi că blocajele la vot (dacă vor fi dominate de ranchiună şi orgoliu) nu vor face altceva decât să stârnească și să alimenteze ura şi dezbinarea. Ori ei nu au primit girul de consilieri locali pentru dezvoltarea comunității.