Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

POLITICA LUI PONTA: Senatul a adoptat pe şustache transmiterea vilei de protocol de la Olăneşti către SRI

Plenul Senatului a adoptat tacit, marţi, 25 martie a.c. proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 114/2013 privind transmiterea unor imobile din administrarea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” către Ministerul Apărării Naţionale, Serviciu Român de Informaţii şi Secretariatul de Stat pentru Culte, pentru Episcopia Ortodoxă Română a Covasnei şi Harghitei.

În ultima şedinţă de Guvern din 2013, printr-o ordonanţă de urgenţă ţinută la secret, două hoteluri de protocol au fost cedate SRI şi Bisericii Ortodoxe Romane de către RA-APPS. OUG 114/2013 nu a fost menţionată în niciun document public: nici în proiectul ordinii de zi anunţate înaintea şedinţei, nici între cele 5 ordonanţe de urgenţă comunicate ca fiind singurele aprobate. Cadoul pentru SRI, BOR şi MApN a ajuns direct în Monitorul Oficial, în Ajunul Crăciunului.

Astfel, Palatul Olăneşti a fost cedat Serviciului Roman de Informaţii, iar complexul hotelier Bradul din Covasna, a fost transferat către Episcopia Ortodoxă a Covasnei si Harghitei. La Palatul Olăneşti, SRI va prelua inclusiv bunurile mobile care fac parte din patrimoniul cultural naţional, în timp ce personalul va fi transferat doar „pe bază de evaluare”.

Urmăriţi ediţia tipărită VOCEA VÂLCII de joi, 27 martie a.c, când vom publica fotografii în exclusivitate cu interiorul Vilei de protocol de la Olăneşti.