Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ponta și Șova se contrazic reciproc

Motivul discordiei autostrada Sibiu – Pitești

Premierul Victor Ponta a anunțat că șoferii ar putea circula pe autostrada Sibiu – Piteşti chiar înainte de 2020. După întâlnirile pe care le-a avut cu reprezentanţii Dacia, Ponta a declarat că lucrările vor începe la anul cu tronsonul Piteşti – Curtea de Argeş. Deocamdată, din exerciţiul financiar 2007 – 2013, se vor aloca 25 milioane euro pentru refacerea studiului de fezabilitate, care a expirat. „Sper ca în 2020 sau chiar mai repede, domnul preşedinte Băsescu, care nu a făcut niciun kilometru de autostradă, să meargă liniştit cu Duster-ul pe autostradă spre pensie”, a declarat Ponta, cu tupeu.

Declaraţiile recente ale lui Victor Ponta vin să-l contrazică pe ministrul Transporturilor Dan Şova, care a postat pe blogul personal că lucrările la autostradă vor începe în 2017, şi nu în 2015, cum anunţase premierul.

„În data de 3 martie s-au declanşat la CNADNR procedurile pentru selecţia consultantului pentru a realiza studiul de fezabilitate, procedurile urmând să dureze maximum şase luni, cu tot cu eventuale contestaţii. Pentru studiul de fezabilitate al autostrăzii Sibiu – Piteşti există o sumă de 28 de milioane de euro pusă la dispoziţie de Comisia Europeană în alocarea 2007 – 2013. După ce se termină studiul de fezabilitate în 12 luni, urmează procedurile de aprobare a lui, se va începe licitaţia pentru atribuirea de lucrări care va dura şase luni. Dacă punem şase luni acum, 12 şi cu 6, în cel mai bun caz, în 24 de luni se pot începe lucrările pe Sibiu – Piteşti”, scrie pe blog Dan Şova.

Victor Ponta a reacţionat în stilu-i caracteristic, când este prins la înghesuială: „O să îi spun domnului Şova mai bine să vorbească decât să scrie pe blog. Văd că toţi au boala scrisului pe blog. Cred că nici el nu mai ştie ce scrie pe blog”, a spus Victor Ponta.