Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BREAKING NEWS: Mandat de arestare preventivă pentru bărbatul în „Cazul Perla” de la Vâlcea

Bărbatul care şi-a înjunghiat soţia în plină stradă în Râmnicu Vâlcea va sta 29 de zile după gratii, în urma deciziei magistraţilor Tribunalului Vâlcea. „Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 20 martie 2014, luarea măsurii preventive a reţinerii pe o durată de 24 de ore a suspectului Răducu Dumitru Mihai fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor.

La data de 21 martie 2014, în urma propunerii de arestare preventivă adresată judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vâlcea, a fost emis pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 29 de zile” – se arată într-un comunicat de presă emis de Parchetul Judeţean Vâlcea.

Cazul a fost prezentat în exclusivitate în ziarul Vocea Vâlcii, în numărul trecut al publicaţiei noastre. Spuneam atunci că, o tânără de 25 de ani, din Tomşani, a fost la un pas de a fi ucisă cu sânge rece în plină stradă de viitorul ei fost ei soţ. Nefericitul eveniment a avut loc chiar în ziua de 8 Martie, atunci când Ana – Maria Răducu a fost înjunghiată în plină stradă în cartierul Nord, din Rm. Vâlcea, pe strada Decebal. Totul s-a întâmplat în amiaza-mare, când tânăra, mamă a doi copii mici, se întorcea de la serviciu. În faţa blocului unde se mutase de curând în gazdă, de când căsnicia ei eşuase, o aştepta soţul, Mihai Dumitru Răducu – 38 de ani, din Tomşani. Bărbatul, înarmat cu un cuţit, a înjunghiat-o pe tânără pe la spate.

De cinci ori a băgat cuţitul în ea, perforându-i un plămân şi tăind-o un sân. „Încă de dimineaţă s-a ţinut după mine şi m-a ameninţat că mă omoară, îi omoară pe copii şi apoi se sinucide. Eu am avut prezenţă de spirit atunci şi l-am sunat, fără să vadă, pe un prieten poliţist de la Tomşani, care a ascultat toată conversaţia mea cu el. Apoi eu am intrat în croitorie şi, pentru că a fost 8 martie, ne-au dat drumul mai devreme de la serviciu şi am plecat cu o colegă. Nu am ştiut că mă mai urmăreşte şi când am ajuns la bloc şi a ieşit din spatele coşului de gunoi m-am speriat îngrozitor. Când m-am întors cu spatele să deschid uşa, el a scos un cuţit din haină şi m-a înjunghiat de cinci ori. Cel mai rău este că m-a tăiat la sân şi mi-a perforat un plămân, iar acum am dureri îngrozitoare” – ne-a mărturisit Ana Maria Răducu.

Imediat după comiterea faptei, Mihai Dumitru Răducu a fugit de la faţa locului, el fiind găsit de poliţişti ulterior. Numai că, infractorul nu a fost reţinut decât să dea declaraţie, pentru că oamenii legii nu au considerat că este necesar să-l aresteze după ce a înjunghiat un om de cinci ori.