Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Nicolae Spiridon a ajuns, în sfârşit, „bodyguard-şef” al CJ

• După ce Ion Cîlea s-a rugat cu cerul şi pământul de toţi aleşii

DISPERARE. Validarea pesedistului Nicolae Spiridon în funcţia de şef al Serviciului de Pază şi Protecţie din cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea a fost pusă sub semnul întrebării, la un moment dat. Asta pentru că liberalii au refuzat să primească buletinele de vot, iar democrat – liberalii, deşi aveau un acord cu pesediştii, s-au făcut că plouă, plecând fără să voteze. În disperare de cauză, atât Bulacu, cât şi Cîlea i-au sunat pe cei ce le-au trădat încrederea, rugându-i să se întoarcă să voteze, pentru a se putea respecta acordul dintre PSD şi PDL  din Consiliul Judeţean Vâlcea.

După o lungă perioadă de aşteptare, pesedistul Nicolae Spiridon are în sfârşit serviciu. Rămas pe drumuri după falimentarea fabricii de bere „Alutus” şi după demiterea din funcţia de director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Vâlcea, Spiridon s-a văzut peste noapte fără un loc de muncă şi fără un şfanţ în buzunar. În disperare de cauză, el a început să facă potecă spre biroul preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, – care este şi şeful său de partid – cerându-i acestuia să-i găsească un post, cât de mic, de director. După o lungă perioadă de aşteptare, Ion Cîlea i-a găsit în sfârşit un loc de muncă, acela de şef al Serviciului de Pază şi Protecţie din cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea. Zis şi făcut, şeful judeţului a organizat o tentativă de concurs, punându-l pe vicele Persu drept preşedinte al comisiei de examinare, la care Spiridon a fost singurul candidat şi în urma căruia el a luat nota 9.90. Numai că, conjunctura politică de la şedinţa trecută a Consiliului Judeţean Vâlcea l-a împiedicat pe Spiridon să-şi ocupe scaunul de şef făcut cadou de Cîlea, pentru simplul motiv că aleşii judeţeni PNL şi PDL au refuzat să voteze validarea sa în funcţie. Nicolae Spiridon nu a stat, însă, cu mâinile în piept, el a dat în judecată Consiliul Judeţean, cerând pagube de 5 milioane de lei vechi pe zi, invocând faptul că aleşii locali au comis o ilegalitate în momentul în care au refuzat.

Liberalii au refuzat să primească buletinele de vot

Acum, însă, după ce social-democraţii şi democrat-liberalii au ajuns la un consens, negociind revenirea la vechea alianţă din Consiliul Judeţean, Ion Cîlea a pus condiţia ca Nicolae Spiridon să fie validat în funcţia de şef al Serviciului de Pază şi Protecţie. Numai că, şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea ce a avut loc miercuri, 30 iunie a.c., nu a fost lipsită de peripeţii, consilierii liberali batjocorindu-şi colegii după ce au făcut un scandal fără precedent. Când s-a ajuns la punctul de pe ordinea de zi ce făcea referire la reexaminarea situaţiei lui Nicolae Spiridon, aleşii judeţeni PNL au sărit ca arşi, cerând ca punctul să se amâne deoarece punctul de pe ordinea de zi era de fapt o notă de constatare privind plângerea lui Spiridon şi nu un raport de hotărâre. Mai mult decât atât, liberalii au refuzat să primească buletinele de vot, unii ieşind din sală, iar alţii începând să se certe ca la uşa cortului cu preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, reproşându-i acestuia că nu ştie să conducă o şedinţă.

Trebuie menţionat faptul că un alt consilier, care s-a opus validării social-democratului la Serviciul de Pază al CJ, a fost democrat-liberalul Petre Grigore care s-a întors împotriva deciziei partidului său de a reveni la alianţa cu PSD-ul, cerând să se intre în legalitate şi să se reorganizeze concursul. El susţine că din comisia de examinare trebuiau să facă parte şi consilierii judeţeni, conform legislaţiei în vigoare şi a regulamentului de organizare al Consiliului Judeţean.

Au trădat consilierii PDL?

La un moment dat, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean s-a produs un asemenea vacarm încât nimeni nu mai ştia cine votează şi cine nu. Atunci, însă, când comisia de validare a început să numere voturile, s-a constatat că nu numai cele 10 buletine de vot ale liberalilor lipseau, ci încă cinci care în mod normal le reveneau pedeliştilor. Problema era că mulţi dintre ei şi-au strâns lucrurile şi au plecat înainte de a se încheia şedinţa. Văzând situaţia şi reproşându-i-se de către Ion Cîlea că nu respectă acordul, vicepreşedintele CJ, pedelistul Romulus Bulacu, a început să-şi sune disperat colegii, rugându-i să se întoarcă şi să voteze validarea lui Spiridon. Nici Ion Cîlea nu a stat cu mâinile în sân, el cerând numerele de telefon ale aleşilor pedelişti, pentru a se ruga de ei să se întoarcă şi să voteze. Cine a trădat dintre consilierii PDL nu se ştie nici până acum şi probabil că Bulacu nu va afla prea curând. Cert este că până la urmă toţi consilierii democrat-liberali s-au întors, Spiridon fiind validat cu 20 de voturi din 21 şi cu un vot împotrivă.

Un salariu de zeci de milioane

Spiridon să fii, noroc să ai! Umblă vorba că noul şef al Serviciului de Pază şi Protecţie al Consiliului Judeţean are un salariu care sfidează criza. Gurile rele spun că omul este remunerat cu câteva zeci de milioane de lei vechi bune pentru activitatea depusă în cadrul instituţiei. Aşa cum am mai spus, după ce a pus pe butuci fabrica de bere Alutus, Spiridon a început frenetic să-şi caute un loc de muncă, rugându-l aproape zilnic pe preşedintele CJ, Ion Cîlea, să-i ofere şi lui o slujbă cât de cât onorabilă.

CLAUDIA STANCIU