Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

MOŢIUNEA PNL, susţinere slabă în Parlament

Moţiunea de cenzură a PNL a fost citită luni, 8 iunie a.c., la orele 17.30, în plenul Parlamentului, urmând ca aceasta să fie dezbătută şi votată vineri, la orele 10.00. Prin această moţiune de cenzură, liberalii atacă pasivitatea guvernului faţă de asigurarea votului românilor din diaspora şi a alegerilor parţiale neorganizate la timp.

PNL are nevoie de 278 de voturi pentru ca moţiunea să treacă, voturi pe cxare e cam greu să le adune în acest moment. Aritmetic, lucrurile stau astfel: PNL are 112 parlamentari, iar Mişcarea Populară şi partidul lui Mircea Geoană au promis că vor vota moţiunea. În aceste condiţii, s-ar putea strânge în jur de 200 de voturi. Chiar dacă vor primi voturile neafiliţialilor, tot nu vor ajunge la cifra de 278.

„Nu sunt Mafalda să vă spun, noi vom încerca să discutăm cu toţi parlamentarii indiferent din ce grup politic sunt, să le prezentăm punctul nostru de vedere, faptul că menţinerea la putere a Guvernului Ponta împotriva unei voinţe semnificative care există în populaţia României poate avea consecinţe negative asupra evoluţiei României”, a declarat Ludovic Orban.

UDMR a declarat că va vota împotriva moţiunii, mai ales că tema votului din diaspora nu este pe placul udemeriştilor.