Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Mihai Persu s-a făcut portocaliu

TRANSFER. După câteva opriri la PSD şi PC, „fugarul” Mihai Persu s-a oprit la PDL, partid care l-a primit, zice el, cu braţele deschise. După o perioadă în care a stat pe tuşă, Persu a ales să-i reia activitatea politică, alături de o serie de personaje publice, despre care nu a avut niciodată cuvinte de laudă. Ne aducem bine aminte, de pe vremea când era la PC, cum îl denigra pe primarul Romeo Rădulescu, ori de câte ori avea ocazia. Acum, susţine fostul pecist, a devenit prieten cu primarul în exerciţiu, căci îi leagă o prietenie veche, din vremuri aproape „imemoriale”.    

Cu toate că de abia a venit la PDL, neterminând încă de citit doctrina şi ideologia formaţiunii politice, Mihai Persu nu s-a dat în lături din a-l ataca pe fostul primar Mircia Gutău, afirmând că el, „spre deosebire de colegul său Grig Crăciunescu”, nu l-ar vota, de parcă ar fi interesat pe cineva intenţiile sale politice.  „Spre deosebire de colegul meu Grig Crăciunescu, eu nu l-aş vota şi nu aş fi alături de domnul Gutău. Sigur, este o chestiune de opţiune politică şi de cum vedem lucrurile. Eu am venit alături de echipa domnului Romeo Rădulescu şi îi mulţumesc că a dorit să mă alătur domniei sale pentru această campanie electorală. Sper ca noua candidatură pe care şi-a depus-o să fie una încununată de succes şi să fie în continuare primarul municipiului. În acelaşi timp, vreau să le mulţumesc colegilor de la organizaţia municipală a PDL Rm. Vâlcea pentru că m-au primit cu foarte multă căldură, un lucru, trebuie să recunosc, pe care nu-l aşteptam. Mă leagă o relaţie de amiciţie de peste 20 de ani şi în decursul timpului am avut nenumărate discuţii pentru a intra în echipa domniei sale. Am acceptat în acest moment pentru că am considerat că este un cetăţean extrem de serios, şi-a făcut treaba cu prisosinţă, iar proiectele pe care le are în derulare sunt viabile. Deocamdată am venit alături de primarul Romeo Rădulescu să-i pun la dispoziţie minima experienţă politică pe care am acumulat-o, pentru că din punct de vedere al administraţiei nu am fost implicat.Nu mi-am dorit niciodată să fac traseism politic şi nici în acest moment nu consider că fac asta, nu alerg după ciolan. Nu am venit pe un fond foarte fericit la PDL, pentru că, după cum aţi văzut, sunt la modă dezertările. Cu atât mai mult mi-am dorit să fiu alături de Romeo Rădulescu”,a spus Mihai Persu.

A cochetat şi cu liberalismul

Unul dintre motivele pentru care a acceptat să intre în echipa lui Rădulescu, a afirmat Mihai Persu, este acela că „primarul este un cetăţean extrem de serios, care şi-a făcut treaba cu prisosinţă, iar proiectele pe care le are în derulare sunt viabile”. Însă Persu nu a fost, dintotdeauna, de această părere. Pe vremea când era la PC, politicianul l-a făcut cu ou şi cu oţet pe primarul Rădulescu despre care spunea că nu se pricepe la administraţie.  „Oraşul pare fără busolă şi nu datorită lucrărilor demarate în oraş din cauza cărora este haos, este praf, iar lumea a început să-şi piardă răbdarea, ci mai mult din cauza incidentului din zona Lahovari – Spiru Haret, unde două clanuri s-au războit în spaţiul public. M-a surprins foarte mult lipsa de reacţie a primarului. El trebuie să dea asigurări că acest lucru nu se va mai repeta, că Râmnicul nu va fi a doua Craiovă, că grupurile mafiote nu-şi vor mai rezolva problemele în stradă. Primarul trebuie să ne asigure că vom avea un climat de viaţă normal în care copiii noştri sunt în siguranţă. Trebuie să avem toleranţă zero, pentru că dacă nu vom lua măsuri vom ajunge ca aceste manifestări să fie cotidiene”, declara el.

Mai trebuie spus că Mihai Persu a fost curtat şi de PNL, acesta fiind rugat de senatorul Emilian Frâncu să sară în barca liberală. „Avem deja două rezerve puternice pregătite. Mihai Persu poate fi, eventual, un viceprimar bun, dar nu primar. Am mai avut noi experienţa tinerilor din PNL care s-au lansat mai mult decât era cazul. E adevărat, i-am făcut propunerea de a trece la PNL, atunci când s-a produs despărţirea de PSD, dar mi-a spus că apucase să le promită celor de la PC şi el este un om de cuvânt. Nu mai putea să dea înapoi”, ne-a declarat senatorul Emilian Frâncu.

Contactat, pe atunci, telefonic de redactorii publicaţiei noastre, el a recunoscut că a fost şi el sunat, de curând, de un personaj politic important vâlcean, al cărui nume a preferat să-l ţină în anonimat, care l-a întrebat dacă negociază trecerea la PNL. „Da, e adevărat. Am fost şi eu sunat de un politician care m-a întrebat acest lucru, dar, deocamdată nu am purtat cu liberalii discuţii în acest sens. Nu spun că nu este posibil să trec în acest partid, ştiţi cum se spune «Never say never», însă, pentru moment, nu mi s-a făcut o ofertă. Dacă acest lucru se va întâmpla, voi da mai multe detalii în acest sens vizavi de acest subiect”, a mărturist Persu.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU