Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Liviu Dragnea: Statele membre ale Uniunii Europene au nevoie de o viziune de stânga

Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a participat sâmbătă, 19 martie a.c., la Tirana, la Congresul Partidului Socialist din Albania. La acest congres au mai fost prezenţi președintele Partidului Socialiștilor Europeni, Sergei Stanishev şi președintele Grupului Progresist Socialist și Democrat din Parlamentul European, Gianni Pittella.

Întâlnirea a fost găzduită de actualul premier al Albaniei și lider al Partidului Socialist din această țară, Edi Rama, în cadrul congresului fiind transmise mesaje de susținere și din partea președintelui Parlamentului European, Martin Schulz, și a fostului premier laburist Tony Blair.

„Liviu Dragnea a transmis, asemeni altor lideri socialiști europeni, sprijinul pe care partidul său îl acordă eforturilor Albaniei de a trece peste toate obstacolele și de a satisface toate cerințele necesare pentru a deveni membră a Uniunii Europene. Președintele PSD a subliniat, în cadrul acestor discuții, că soluțiile oferite de partidele de stânga la nivel european au capacitatea de a crește nivelul de coeziune socială, prin reducerea distanței între grupurile sociale și prin limitarea unor fenomene precum sărăcia. Liviu Dragnea a susținut, de asemenea, că statele membre ale Uniunii Europene au nevoie de o viziune de stânga care să sprijine efortul de consolidare a plasei de siguranță socială”, transmite PSD printr-un comunicat de presă.