Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Româncă ucisă cu sadism în Italia

Poliţiştii italieni au reuşit să descâlcească misterul femeii găsite moartă pe un câmp din apropiere de Salerno, chiar în ultima zi a anului 2015. Concluzia anchetatorilor din Peninsulă în privinţa identităţii victimei este că aceasta este o femeie de 34 de ani, originară din Galaţi, aflată la muncă în Italia.

Cu câteva ore înainte de Anul Nou, cadavrul unei femei tinere a fost fost găsit pe un câmp, în apropiere de Salerno, trupul neînsufleţit prezentând numeroase urme, care au arătat că sfârşitul femeii fusese unul extrem de violent. Anchetatorii italieni au spus că românca a fost ucisă cu „un sadism rar întâlnit”. Medicii legişti au apreciat că tânăra găsită cu faţa în jos, pe pământ, fusese iniţial strangulată, iar mai apoi i se tăiase gâtul. Criminaliştii au apreciat că decesul survenise cu cel puţin două zile înainte, fapt care a îngreunat extrem de mult ancheta.

Iniţial cu identitate necunoscută, cadavrul femeii a fost identificat abia după ce poliţiştii au făcut verificări complexe în zonele cu femei din Europa de Est. Pe firul informaţiilor, au aflat că victima era o româncă şi abia după ce au comparat amprentele şi o serie de informaţii, cu ajutorul poliţiştilor români, au stabilit că decedata ar fi o tânără originară din Galaţi, pe nume Roxana Alina Rîpă. Potrivit presei din Peninsulă, femeia ar avea un fiu, pe care îl lăsase în grija rudelor din România, pentru ca ea să poată munci în Italia.

Ancheta este acum în plină desfăşurare, poliţia italiană axându-se pe două piste: împrejurările care au condus la moartea româncei, precum şi identitatea celui sau celor care i-au curmat viaţa.