Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Liviu Dragnea, la Înalta Curte în dosarul Referendumului: Victor Pontra este chemat ca martor

Audiere importantă joi la Înalta Curte de Casație și Justiție. În dosarul Referendumului, vicepremierul Liviu Dragnea a dat declarație în fața magistraților.

Amintim că Liviu Dragnea a fost trimis in judecata de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013 pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, in calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte formatiunea reprezentata de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale.

La ieșire din sala de judecată, după 4 ore de audieri, Dragnea a declarat că este nevinovat că avocatul lui ca cerut ca premierul Victor Ponta să dea declarație de martor în dosar. De altefl, Victor POnta a fost propus ca martor DNA-lui, însă procurori au refuzat.