Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Liberalii şi pesediştii sunt pregătiţi de parţiale

Reprezentanţii PNL îi cer lui Victor Ponta să se organizeze alegeri în cele cinci judeţe în care sunt posturi vacante

Reprezentanţii PNL îi solicită public premierului Victor Ponta să emită o ordonanţă guvernamentală prin care să se decidă organizarea de alegeri parţiale în cele cinci judeţe în care sunt vacante posturi de primari de municipii sau de preşedinţi de Consilii Judeţene: Vâlcea, Cluj, Brăila, Neamţ şi Dâmboviţa. În judeţul nostru situaţia este una specială, având în vedere că şi Primăria Râmnicului este condusă în regim de interimar şi Consiliul Judeţean Vâlcea a rămas fără conducător, după ce Emilian Frâncu a fost condamnat definitiv şi irevocabil pentru corupţie iar Ion Cîlea a decedat. Interesant este că reprezentanţii ambelor forţe politice din Vâlcea spun că sunt pregătiţi de eventualele scrutine electorale.

„Se impun alegeri la Vâlcea” – Romulus Bulacu

Copreşedintele PNL Vâlcea, Romulus Bulacu, spune că se impune organizarea de alegeri, chiar dacă liberalii tocmai au preluat controlul Consiliului Judeţean: „Nu cred că Victor Ponta va da acea ordonanţă de urgenţă şi nu se vor organiza alegeri parţiale. Eu spun că s-ar impune. Nu se poate merge mult timp cu improvizaţie, nici la Primăria Râmnicului nici la Consiliul Judeţean. Nici nu este normal. Noi am discutat în principiu ce facem în eventualitatea în care se fac alegeri. Vom desemna candidaţii după principiul sondajelor de opinie. Este timp să le facem dacă se anunţă alegerile parţiale şi o să fim pregătiţi. Mă repet, însă, este puţin probabilă o astfel de variantă, nu este interes în acest sens.”

„Suntem pregătiţi de alegeri şi săptămâna viitoare” – Costi Rădulescu

Preşedintele interimar al PSD Vâlcea, deputatul Costi Rădulescu, spune că eventualele alegeri parţiale nu-i vor prinde nepregătiţi pe pesedişti: „Noi suntem pregătiţi de alegeri, şi dacă se vor face săptămâna viitoare. Eu îmi pun, însă, o întrebare firească. Este normal să se cheltuiască în decurs de un singur an bani de două ori bani pentru alegeri? Serios vorbind, să spunem că se fac în martie sau aprilie, apoi în 2016 vor avea loc din nou alegeri. Ca o concluzie, dacă este să se organizeze parţiale, suntem pe baricade, pregătiţi sută la sută”.