Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vremuri grele pentru Ştefan Prală: Bebe Ungureanu îl vrea dat „la câini”

• Candidatura secretarului general PDL Vâlcea la europarlamentare pusă sub semnul întrebării

După ce au dat înapoi la oferta făcută de către europarlamentarul Marian Jean Marinescu de a-l seconda în campania europarlamentară, liderii din cadrul PDL Vâlcea au revenit la sentimente mai bune faţă de oferta iniţială şi încearcă să-l scoată din joc pe secretarul general al filialei de partid, Ştefan Prală, singurul care a acceptat să intre în bătălia electorală. Câştigul ar consta în consolidarea poziţiei în partid prin poziţionarea lângă coordonatorul regional al PDL, Marian Jean Marinescu, numărul 4 pe lista candidaţilor democrat-liberali pentru un loc în parlamentul european.

Bătălie pentru prestigiu

Având şi poziţia de vicepreşedinte al Partidului Popular European, Marinescu răsfrânge ceva din aura puterii şi asupra „secunzilor” săi, chiar dacă aceştia vor trebui să scoată sume consistente din buzunar pentru a efectua turul de forţă în cadrul campaniei din aprilie-mai anul acesta. „La noi, doar Ştefan Prală a fost cel care a dorit. A dovedit cu adevărat că vrea să intre în această campanie şi colegii l-au lăsat. Nu ştiu ce loc va ocupa pe listă. Criteriul principal pentru membrii organizaţiei Vâlcea a fost să îşi dorească acest lucru”, a precizat preşedintele PDL Vâlcea, Romulus Bulacu. În 2009, cel care l-a secondat pe Marian Jean Marinescu în campania de alegeri europarlamentare a fost Romeo Rădulescu, tânărul pedelist, ocupant al locului 42 pe lista de candidaţi ai partidului, având apoi o ascensiune fulminată: primar al Râmnicului, preşedinte al organizaţiei municipale, deputat.

„Ar trebui să îl aruncăm «la câini»!”
Stefan Prala
Cel care pune sub semnul întrebării candidatura lui Ştefan Prală pe listele europarlamentare este nimeni altul decât fostul prefect de Vâlcea, Petre Ungureanu. Acesta ar vrea să aplice în cadrul secretarului general al PDL Vâlcea metoda aplicată în 2009 pe un alt candidat. „Păi, ar trebui să încercăm şi noi ce au făcut alţii de la un al partid cu un candidat de-al lor. Ar trebui să-l aruncăm «la câini»! Persoana despre care vorbesc a fost adusă în faţa presei şi i s-a spus că dacă reuşeşte să iasă teafăr din acea sală va fi pus candidat pe listele de la europarlamentare”, a explicat Ungureanu. Procentul ţintă pe care liderii PDL Vâlcea şi l-au propus pentru această campanie este de 20%. Apariţia Partidului Mişcarea Populară le dă însă ceva bătăi de cap. „Noi ne-am propus un scor de 20%. Proporţia municipiu/judeţ cred că va fi cea a populaţiei. O treime din 20% va fi constituită din voturile obţinute în municipiul Râmnicu Vâlcea. Nu cred că PMP va obţine un scor de două cifre. Dar, să nu uităm că în spatele acestui proiect politic stă preşedintele Traian Băsescu. O să fim în competiţie cu ei, dar nu vom ascuţi săbiile. Adevăratul adversar rămâne USL”, a concluzionat Romulus Bulacu. Preşedintele PDL Vâlcea nu a exclus faptul ca o nouă selecţie pentru desemnarea unui candidat pe liste la europarlamentare să fie organizată în curând în organizaţie.