Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Emilian Frâncu îl vânează peste tot pe Mircia Gutău

Premiile Fundaţiei Vâlcea 1, ajunse deja la ediţia a XIV – a, s-au dovedit, pentru senatorul Emilian Frâncu, candidatul USL la Primăria Râmnicului, un prilej de a se erija într-un bun samaritean şi mare iubitor de cultură. Numai că, majoritatea celor din mass-media cunosc foarte bine dublul limbaj şi foamea de imagine publică pe care o are.

Premiile au fost acordate, la cele 7 categorii, plus premiul ce poartă numele tatălui senatorului, singurilor prieteni pe care îi mai are în protipendada râmniceană. De fapt, prieteni conjuncturali ai lui Frâncu, pentru că la primă manevră greşită, respectivii vor fi daţi uitării în următoarea secundă. Să fim înţeleşi, nu avem nimic împotriva celor câţiva artişti, pianista vâlceancă sau profesorului Oane, dar avem o ezitare atunci când privim politicianul interesat de imagine care le-a oferit.

Emilian Frâncu a avut din start două motive pentru care s-a limitat la 60 de invitaţi. În primul rând, aceştia sunt singurii pe care se poate baza în acest oraş şi, în al doilea rând, Emilian Frâncu este un om extrem de zgârcit, orice măslină în plus ar fi produs pagube incomensurabile la averea pe care o deţine.

Trecând peste aspectul plictisitor al serii, aspect relatat de unii participanţi, un eveniment extrem de modest din punct de vedere calitativ, dar foarte interesant din punctul de vedere al celor care au populat manifestarea. Din câte am aflat, la una dintre mese au fost înghesuiţi membrii PNL, UNPR şi PDL – Maria Bercea, Iuliana Moise, Constantin Mazilu, Mircia Gutău, Liviu Boban. Prezenţa fostului primar al Râmnicului la manifestare nu se poate explica decât prin lăcomia Frâncului de a transfera capitalul de popularitate al unui primar iubit de râmniceni, pe care în urmă cu trei ani îl reclama la DNA, la Curtea de Conturi, la Tăriceanu şi poate că şi la Papa de la Roma. Ne amintim cum se împăuna pe ecranele TV şi se lăuda cum i-a „tras-o” din nou lui Mircia în faţa guvernului liberal. Oare Mircia Gutău a uitat toate astea? Ne îndoim că fostul primar al Râmnicului nu ştie cine este Frâncu cu adevărat. Atunci de ce îi face acestuia jocul? Din păcate, nu trebuie omisă o remarcă ironică şi gratuită a lui Mircia, spusă la masă, „Noi stăm, bem şi mâncăm aici la masă, iar săracul Romeo dă la zăpadă”, aluzie la primarul Romeo Rădulescu şi la activitatea de deszăpezire a străzilor din oraş. Iar candidatul la primărie din partea USL, Emilian Fâncu, probabil că în următoarea conferinţă de presă  îl va ataca pe Rădulescu (deja a intrat într-un banal cotidian), uitând să spună că în timp ce el juca teatru absurd de pe scenă, cu adevărat, administraţia oraşului pe care doreşte să o păstorească era la deszăpezire.

Într-una din declaraţiile făcute cu ceva vreme în urmă, actualul primar al Râmnicului, Romeo Rădulescu a spus: „Dacă Mircia Gutău ar fi candidat la primăria Râmnicului, eu unul, fără nici cea mai mică ezitare, m-aş retrage din cursă”. Suntem convinşi că ar face-o. Oare domnule Mircia Gutău, Emilian Frâncu cel care vă ridică osanale (pentru profit), ar face acelaşi lucru dacă aţi candida la primărie? Punem pariu că nu? Mai mult, punem pariu că osanalele s-ar schimba imediat în atacuri?

VLAD SOARE