Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cozma îşi lansează partidul la Vâlcea

Miron Cozma, zis şi „Luceafărul huilei” vrea să intre în politică. Plictisit nevoie mare de când a ieşit din închisoare, fostul lider al minerilor din Valea Jiului s-a gândit că pentru a alunga rutina, ar ajuta, poate, înfiinţarea unui partid pe care l-a botezat Partidul Social Democrat al Muncitorilor, adică PSDM. Şi pentru că acest gând nu i-a mai dat deloc pace din momentul în care i-a răsărit în minte, „Luceafărul” a organizat un tur al ţării, care să aibă drept scop, deschiderea de filiale de partid în mai multe judeţe ale României.

Din păcate, nici Vâlcea nu a fost ocolită de vizita acestui personaj controversat şi bizar, Cozma întâlnindu-se, la finele săptămânii trecute, cu simpatizanţii săi în sala mică a Consiliului Judeţean. Desigur, la eveniment au apărut doar câţiva ameţiţi care, de fapt, îl căutau pe Dan Diaconescu şi care când au auzit că Miron Cozma nu e PePist au scuipat în sân de necaz.

După simulacrul de întâlnire de la CJ, Cozma a făcut, Dumnezeu ştie de ce!, o vizită şi în comuna Stoeneşti, urmată de una la Mănăstirea Cozia. Se aude că fostul şef al ortacilor a început, încă de anul trecut, să strângă semnături pentru a putea înregistra noua formaţiune politică. „În viziunea partidului nostru nu mai există cuvântul şomer, ci numai cel de muncitor. Prioritatea noastră numărul unu va fi muncitorul, trebuie să ajungem să avem din nou 8 sau 10 milioane de muncitori. Nu vor mai exista şomeri, ci se va acorda un ajutor social, în anumite condiţii”, spunea el.

„Luceafărul” a spus că formaţiunea politică al cărui artizan este va fi una a oamenilor săraci, în care nu vor fi acceptaţi securişti sau persoane din fosta nomenclatură comunistă. „Eu mi-am făcut partid pe pensia mea şi pe banii unor amărâţi. Nu veţi vedea feţe vechi, nomenclatură comunistă, foşti preşedinţi, securişti, foşti miniştri, foşti parlamentari. E un partid real al oamenilor săraci”, mai zicea Cozma.

RAUL POP