Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputatul Dumitru Lovin: Pentru refacerea Bisericii din Bărbărigeni s-ar putea primi finanţare anul acesta!

După ce, de curând, Gheorghe Drăghici, primarul comunei Roeşti, a semnalat faptul că, de câţiva ani, aşteaptă un răspuns de la Secretariatul de Stat pentru Culte în ceea ce priveşte finanţarea lucrărilor de refacere a Bisericii din Bărbărigeni, locaş de cult despre care se spune că ar fi fost construit noaptea de către localnici, de teama comuniştilor, deputatul Dumitru Lovin a încercat şi a reuşit să găsească documentaţia rătăcită la Bucureşti.
Problema preluată şi ridicată mai departe de către parlamentarul vâlcean a ajuns în cele din urmă pe masa secretarului de stat Victor Opaschi, care, după o scurtă investigaţie internă, a aflat că „dosarul depus de Parohia Adormirea Maicii Domnului, cu nr. 5061/28.08.2017, a îndeplinit toate rigorile HG nr. 1470/2002”, dar SSC nu a putut onora solicitarea, în anii trecuţi, din lipsa fondurilor.
„Pentru ca instituţia noastră să aibă în vedere acordarea unui sprijin financiar în 2019, este necesar ca unitatea de cult în cauză să trimită o nouă documentaţie pentru anul în curs”, a completat secretarul de stat Victor Opaschi, dând din nou speranţe comunităţii din Roeşti să reabiliteze această biserică.