Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

DANIELA OTEȘANU, deputatul care se va bate în Parlament pentru drepturile femeilor

Daniela Oteșanu, lidera femeilor social-democrate din Vâlcea și candidat pe poziția a doua pentru Camera Deputaților la alegerile din data de 11 decembrie 2016, este de părere că pentru PSD trebuie să fie considerate prioritare drepturile femeilor. Daniela Oteșanu consideră că româncele, mai ales cele din mediul rural, continuă să aibă dificultăţi în găsirea unui loc de muncă şi sunt principalele victime ale problemelor economice, discriminării sau actelor de violenţă fizică şi verbală, începând cu cea domestică.

Cele 7 propuneri ale OFSD, pe care Daniela Oteșanu le susține cu tărie, și care sunt cuprinse în programul de guvernare al PSD sunt următoarele:

1. Sprijin pentru tinerele mame: analize gratuite pentru femeile însărcinate, astfel încât să fie eliminate riscurile pentru mama şi copil.

2. Protejarea sănătăţii femeilor: Efectuarea gratuită, anual sau la nevoie, a ecografiilor mamare/acoperirea din asigurările medicale a ecografiilor mamare.

3. Locuri de muncă pentru femeile din mediul rural: deblocarea urgentă a liniilor de finanţare europeană ce pot ajuta în dezvoltarea de soluţii pentru femeile de la sat; linii care susţin antreprenoriatul feminin şi ajuta femeile din rural să-şi pună pe picioare mici afaceri.

4. Securitate financiară pentru femeile pensionare: acceptarea cumulului pensiei cu salariul pentru femeile cu pensie egala sau mai mică cu pensia medie din România, astfel încât acestora să le fie oferită şansa independenţei financiare şi a unui trai decent.

5. Preţuri mai mici la produsele pentru nou-născuţi: Reducerea TVA la 5% pentru cărucioare, pătuţuri şi scutece – „Coşul noului născut”.

6. Sprijin pentru copiii din mediul rural cu părinţi plecaţi în străinătate: dotarea primăriilor/şcolilor cu calculatoare care să fie destinate conversaţiilor online intre copii şi părinţii plecaţi în afara ţării.

7. Pedepsirea exemplară a agresorilor în cazurile de violenţa domestică: agresorii dovediţi să fie monitorizaţi, inclusiv prin purtarea unor brăţări electronice care să avizeze în caz de încălcare a distanţei minime faţă de victimă.