Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CRISTIAN BUICAN: Pisicuţul Ponta şi Traian Băsescu nu doresc reducerea CAS

Refuzul reprezentanţilor PSD din Parlamentul României de a urgenta revotarea proiectului de Lege privind reducerea CAS, prin amânarea dezbaterilor din Camera Deputaţilor pentru după 1 septembrie, reprezintă o nouă dovadă a faptului că există o înţelegere între preşedintele Traian Băsescu şi social-democraţi pentru a nu adopta această măsură benefică economiei româneşti. După ce au trâmbiţat toată vara că măsura de relaxare fiscală reprezintă una din priorităţile executivului Ponta, iată că, acum, după două luni de scandal şi certuri regizate între Palatul Victoria şi Palatul Cotroceni, se dovedeşte că, în realitate, nu se doreşte adoptarea scăderii CAS.

Parlamentarul Cristian Buican consideră că termenul de 10-15 septembrie fixat de către reprezentanţii PSD pentru finalizarea procedurilor de reexaminare a acestei Legi este tardiv, o nouă tergiversare din partea lui Traian Băsescu însemnând imposibilitatea aplicări măsurii de reducere a CAS de la 1 octombrie. Deputatul liberal Cristian Buican îi acuză pe pesedişti, în frunte cu Victor Ponta, de înşelarea mediului de afaceri, de minciună premedidată şi de rea-voinţă, ei dorind un nou scandal între Palate şi nu adoptarea unei măsuri benefice pentru economie.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că Partidul Naţional Liberal este singurul susţinător constant şi sincer al reducerii CAS care a dovedit o preocupare permanentă pentru impunerea unui sistem fiscal funcţional. Dincolo de preocupările meschine ale celor doi incompetenţi din fruntea ţării, asigurările sociale reprezintă o povară în salariile angajaţilor, o sumă greu de suportat, care duce multe locuri de muncă în economia neagră şi gri prin nedeclararea salariilor sau prin plata unui salariu declarat mai mic decât cel real. Exact acest lucru a dorit să evite PNL atunci când a propus măsura şi când a răspuns solicitării angajatorilor români. Un alt motiv al tergiversării îl reprezintă faptul că PSD a furat ideea măsurii scăderii CAS de la PNL, dar nu a putut plagia şi sistemul de aplicare ce dă sustenabilitatea ei. Acest lucru l-a împins în penibil pe Victor Ponta la celebra întâlnire cu Traian Băsescu.

„Se dovedeşte, a nu ştiu câta oară că între Victor Ponta şi Traian Băsescu există înţelegeri ascunse prin care să genereze conflict pentru acapararea agendei publice. Atâta timp cât cei doi se ceartă, Victor Ponta se poate erija în duşmanul lui Băsescu şi invers. Probabil că între cei doi există o înţelegere prin care să ţină ocupată opinia publică cu certuri sterile, în timp ce economia a început să nu mai meargă, în timp ce ţara este negurvernată, în timp ce reprezentanţii PSD prăduiesc fondurile publice şi încearcă să acapareze toate instituţiile statului. Nu vreau să am dreptate, dar mă aştept ca această măsură să fie inoperabilă de la 1 octombrie, aşa cum se dorea, trebuind să fie amânată pentru după alegerile prezidenţiale când cei de la PSD vor spune că nu sunt fonduri pentru susţinerea scăderii CAS. Noi, liberalii suntem singurii care dorim introducerea, pe termen lung, a reducerii CAS şi suntem singurii care putem garanta sustenabilitatea unei astfel de măsuri benefice pentru economie. Câştigarea alegerilor de către Klaus Iohannis este garanţia că reducerea CAS va fi aplicată” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.