Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cotescu, reales fără congres

Biroul Permanent Teritorial al PNL Vâlcea a votat, vineri, 30 mai a.c., în unanimitate ca Adrănel Cotescu să fie din nou preşedinte interimar al organizaţiei municipale liberale. Acesta şi-a dat demisia de onoare, după rezultatul dezastruos obţinut de PNL în municipiu la alegerile europarlamentare.

„Am ales să demisionez pentru că mi se pare o atitudine normală în condiţiile în care obţii asemenea rezultate. Asta-i viaţa! Nu vreau să dau vina pe nimeni, îmi asum întreaga responsabilitate” – susţinea atunci Adrănel Cotescu. Între timp, lucrurile s-au schimbat şi senatorul Cotescu a acceptat votul colegilor săi de BPT, revenind astfel la cârma organizaţiei municipale.

Numai că lucrurile nu sunt atât de simple pe cât lasă unii liberali să se înţeleagă. Deşi nimeni nu se dă pe faţă, doritori ar mai fi pentru şefia liberalilor la municipiu. Unul dintre ei este chiar Eduard Vîrlan, actualul viceprimar, care deşi a fost propus să candideze, s-a retras înainte de vot, conştient că într-o competiţie cu Adrănel Cotescu, nu avea prea mari şanse. Un alt poftitor care nu se arată, însă trage sforile prin spate este vicepreşedintele CJ, Bogdan Pistol. Acesta tare şi-ar mai dori jucăria de la municipiu, însă, a înţeles că deocamdată nu are şanse să o obţină şi a făcut pasul în spate.