Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cosmin Constantinescu şi Petre Iordache împart conducerea Ligii Aleşilor Locali PDL

Alegerile pentru desemnarea noii conduceri a Ligii Aleşilor Locali PDL au scos în faţă numele primarului din Ocnele Mari, Petre Iordache şi pe cel al consilierului local din Râmnicu Vâlcea, Cosmin Constantinescu. Cei doi împart funcţiile de conducere din fruntea ligii, preşedinte, respectiv preşedinte-executiv, în biroul Ligii find cooptaţi şi alţi aleşi locali din judeţ: Remus Petrescu, Constantin Bărzăgeanu, Mircea Oprişor, Gheorghe Şerban, Nicolae Moraru, Constantin Nicu etc. Alegerile au fost organizate în salina din Ocnele Mari, la lucrări asistând atât europarlamentarul doljean Marian Jean Marinescu, cât şi preşedintele PDL Vâlcea, Romulus Bulacu.

Bătălie fără limite

Cu doar trei luni şi jumătate înainte de alegerile europarlamentare, eurodeputatul Marian Jean Marinescu a ţinut să le amintească aleşilor locali ai PDL că Liga trebuie să devină un instrument în bătălia politică cu USL, menţionând şi tema discursurilor pe care ar trebui să le ţină fiecare ales pedelist. „Liga Aleșilor Locali este un instrument foarte important întrucât scopul acestui grup de lucru îl reprezintă analiza şi dezbaterea problemelor legate de administraţia publică locală. Avem obligația de a sancționa în fiecare zi Guvernul USL, pentru că acesta îndreaptă România spre o zonă de instabilitate și lipsă de perspectivă. Trebuie să scoatem în evidență nerealizările Guvernului Ponta deoarece este inadmisibil să mergi după bani la chinezi, pe credit și pe influență politică, când ai posibilitatea să aduci gratis de la Uniunea Europeană 40 de miliarde din actualul exercițiu bugetar și încă cel puțin 10 din vechiul exercițiu. Acest lucru dovedește încă o dată lipsa de viziune și incompetența Guvernului USL.”, a precizat europarlamentarul Marian Jean Marinescu. Modul în care se va da bătălie pentru locurile în Parlamentul European a fost explicat mai clar de liderul PDL Vâlcea, Romulus Bulacu: „Urmează o campanie electorală, o bătălie directă cu USL. Războiul cu USL trebuie să fie fără limite, pentru că ei nu au limite în ceea ce fac! Suntem datori să arătăm vâlcenilor fața adevărată a Uniunii Social Liberale, tocmai de aceea vă rog să încercăm să facem cunoscute problemele cu care se confruntă fiecare localitate. Am certitudinea că veți face propuneri și veți creiona soluții pentru problemele considerate specifice administraţiei locale: intrarea în insolvenţă, lipsa banilor pentru investiţii ori acordarea de fonduri în funcţie de culoarea politică”.

Anuţa Handolescu revine în politică

Deşi a renunţat să se mai înscrie pe listele de consilieri locali sau judeţeni, Anuţa Handolescu demonstrează că nu renunţă la activitatea politică, ea fiind aleasă preşedinte al Comisiei pentru Economie, Finanțe, Fonduri Europene și Mediu de Afaceri din interiorul organizaţiei judeţene. „Prin intermediul acestei comisii doresc ca oamenii de afaceri care își propun să aibă un viitor din 2014 să fie alături de Partidul Democrat Liberal pentru a lucra și prezenta apoi public opiniile noastre privind mediul de afaceri și absorbția fondurilor europene în viziunea „EUROPA 2020″. Europa 2020 este o strategie pe 10 ani a Uniunii Europene, care a lansat o nouă viziune pentru economia Europei, bazată pe o coordonare extinsă a politicilor economice şi fiscal-bugetare, având ca principal scop crearea unor condiţii prielnice creşterii economice inteligente, durabile şi favorabile incluziunii”, a declarat Anuţa Handolescu. Tot în weekend, democrat liberalii au ales şi conducerea Comisiei pentru Educaţie, Cercetare, Cultură, Culte, Minorităţi şi Sport, noul preşedinte fiind Cornelia Papuzu.