Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
iarna 013 copy

Revoltă sub nămeţi

• Primarul Frâncu, indicat drept principalul vinovat pentru dezastrul de pe străzile Râmnicului

Râmnicul a stat aproape paralizat timp de două zile sub nămeţii care au potopit peste jumătate din ţară. Intervenţia utilajelor de deszăpezire ale DADP au fost sub nivelul aşteptării locuitorilor, iar pe anumite străzi aproape că nu se cunoştea urma vreunui plug trecut pe acolo. Dezastrul cel mai mare a fost înregistrat în zonele mărginaşe ale oraşului, iar locuitorii se uită furioşi spre capul Primăriei, Emilian Frâncu.

Trafic rutier cu viteza melcului

Deşi duminică dimineaţa cel puţin arterele principale ale oraşului şi intrările în autogări ar fi trebuit să indice măcar un minim interes al autorităţilor pentru menţinerea unui ritm fluent în traficul rutier, cu toate acestea, străzile de acces spre Autogara Antares, bulevardul Mihai Eminescu din zona Ostroveni, sau chiar centrul Râmnicului lăsau impresia că niciun utilaj nu mai trecuse de câteva ore bune pe acolo. Abia la pasajul subteran de pe strada Dacia se putea vedea o urmă de intervenţie DADP, câţiva muncitori dând de zor la lopată pentru a elimina gheața formată în pasaj. Lipsa de reacţie a edililor l-a scos din sărite şi pe principalul opozant al primarului Frâncu, deputatul Romeo Rădulescu. „Oraşul nostru este condamnat de un condamnat penal să rămână sub nămeţi. Aseară am surprins câteva fotografii cu centrul oraşului, care arată îngrozitor. Pe nimeni din conducerea USL nu l-a interesat dacă se poate circula prin Râmnic. Din păcate, trebuie să suferim de pe urma penalului Frâncu şi a găştii USL, plină de incompetenţi”, a constatat şi fostul primar al Râmnicului, Romeo Rădulescu.

Frâncu, reclamat şi pe Facebook
iarna 009 copy
La rândul lor, localnicii din zonele mărginaşe ale Râmnicului se plâng de modul în care utilajele primăriei au efectuat operaţiunile de deszăpezire pe câteva zeci de străzi. O parte din plângeri au fost direcţionate direct către profilul de Facebook al primarului Emilian Frâncu, locuitorii considerându-l pe acesta vinovat de modul în care angajaţii Direcţiei Administraţia Domeniului Public şi-au făcut treaba. „Priviţi domnule primar modul cum îşi fac treaba cei plătiţi din bani publici la lucrările de deszăpezire pe străzile oraşului, de exemplu strada Poenari. Aşa arată o stradă deszăpezită astăzi 26 ian 2014 la ora 10 . Anul trecut v-am lăudat pentru modul în care s-a facut deszăpezirea, însă acum …” , îşi arată dezamăgirea, Dana Stanciu, o locuitoare de pe strada Poenari. Mai mult, soţii Stanciu au un copil cu dizabilităţi, în cazul unui eveniment nefericit solicitarea unei ambulanţe devenind un adevărat chin.

iarna 018