Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputatul Buican nu vrea desfiinţarea secţiei de poliţie de la Racoviţa

Deputatul PNL Cristian Buican a depus, zilele trecute, la Ministerul Afacerilor Interne o adresă prin care a solicitat reanalizarea documentaţiei tehnice referitoare la desfiinţarea secţiei de poliţie de la Racoviţa, în contextul în care de la înfiinţarea acestei secţii de poliţie activitatea infracţională din zonă a scăzut; fapte precum furtul de animale, de material lemnos, braconajul sau cele antisociale diminuându-se semnificativ.

Printre argumentele pentru păstrarea acestei secţii de poliţie se numără importantele obiective economice ale Hidroelectrica S.A din zonă, teritoriul administrativ vast al celor cinci localităţi (Racoviţa, Boişoara, Câineni, Perişani şi Titeşti) deservite de această secţie de poliţie, relieful predominant muntos cu întinse suprafeţe de fond forestier şi păşuni alpine şi activităţile specifice precum exploatarea lemnului şi creşterea animalelor, dar şi existenţa unor însemnate comunităţi cu un grad mare de infracţionalitate. Mai mult decât atât, zona din aria de competenţă a acestei secţii de poliţie este străbătută şi de DN7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, una din cele mai aglomerate artere rutiere din România pe care se înregistrează numeroase evenimente de circulaţie.

În condiţiile în care activitatea însemnată şi diversificată pe care a avut-o până în prezent Secţia de Poliţie Rurală nr. 6 Racoviţa nu diferă semnificativ de activitatea altor secţii de poliţie din judeţul Vâlcea ce nu sunt propuse spre desfiinţare, deputatul Cristian Buican consideră că nu există nici un fel de argument logic pentru care această secţie de poliţie ar trebui desfiinţată şi, pe cale de consecinţă, va face toate demersurile necesare pentru păstrarea acesteia.

„Am fost surprins neplăcut de faptul că în documentaţia tehnică transmise de IPJ Vâlcea la Guvern se solicită desfiinţarea acestei secţii de poliţie. Importanţa existenţei acesteia pentru Ţara Loviştei şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă în această zonă este vitală şi de aceea nu înţeleg de ce se doreşte desfiinţarea ei. În contextul în care activitatea infracţională din zonă a scăzut de la înfiinţarea acestei secţii de poliţie, fapte precum furtul de animale, de material lemnos, braconajul sau cele antisociale diminuându-se semnificativ, nu pot accepta desfiinţarea Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Racoviţa. I-am transmis deja Ministrului Afacerilor Interne un memoriu în acest sens şi de îndată ce activitatea parlamentară o va permite voi depune şi o interpelare. Sper să reuşesc să îi conving să păstreze această secţie de poliţie. Salut demersul Prefecturii în acest sens şi fac un apel şi la reprezentanţii Consiliului Judeţean să se ralieze acestei acţiuni” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Pe de altă parte, inspectorul şef al IPJ Vâlcea explică că decizia vine de sus şi vizează crearea unui alt departament: „În mod firesc, bine ar fi dacă nu s-ar comasa. Dar nu avem altă posibilitate în condiţiile actuale. De ce spun asta? Pentru că, în baza noului Cod Penal, se înfiinţează o nouă structură, Biroul de Supraveghere Judiciară. Automat, trebuie să desfiinţăm o structură din judeţ, iar Secţia de Poliţie Racoviţa are cea mai mică arondare la numărul de comune şi cea mai mică problematică în ceea ce priveşte infracţionalitatea. Sigur, trebuie să precizez că nu se pierde nicio funcţie” – susţine Florian Marin.