Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Constantin Rădulescu, membru al Comitetului Director al Uniunii Parlamentare

Începând cu data de 16 iunie a.c., în plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor, parlamentarul vâlcean Constantin Rădulescu a fost desemnat ca membru în Comitetului Director al grupului român al Uniunii Interparlamentare.

Uniunea Interparlamentară fost primul forum permanent pentru negocierile politice multilaterale. Inițial, organizația a fost concepută pentru parlamentari, însă s-a schimbat într-o organizație a parlamentelor statelor suverane. Parlamentele naționale a 162 de state sunt membre UIP, și 10 adunări parlamentare regionale sunt membrii asociați.

Obiectivul inițial al organizației a fost arbitrarea conflictelor. UIP a avut un rol important când a fost creată Curtea Permanentă de Arbitrare de la Haga. De-a lungul timpului, misiunea acesteia s-a orientat să promoveze democrația și dialogul interparlamentar. UIP a lucrat pentru înființarea instituțiilor la nivel interguvernamental, inclusiv Organizația Națiunilor Unite, o organizație cu care cooperează și la care are statut permanent de observator.

Zilele trecute, la invitaţia portalului „Oameni şi Companii”, deputatul vâlcean a participat la reuniunea unui grup de analiză a problemelor din sistemul de sănătate din România. Grupăul reuneşte cele mai prestigioase şi importante instituţii publice şi private din domeniul sănătăţii şi a furnizării serviciilor medicale şi se reuneşte periodic pentru analiza diferitelor teme la zi şi a problemelor cu care se confruntă sistemul medical românesc.