Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

RÂMNICU VÂLCEA: Vețeleanu, primar INTERIMAR, Carmen Preda și Vasile Cocoș, viceprimari

La Primăria Râmnicu Vâlcea, continuă interimatul, deși într-o altă formulă. Până când mandatul primarul ales Mircia Gutău va fi validat, Consiliul Local a fost legal constituit, alegându-se și cei care vor conduce primăria, temporar.

Eusebiu Vețeleanu de la PER a fost votat de cei 23 de consilieri viceprimar cu atribuții de primar interimar, în timp ce Carmen Preda (PER) și Vasile Cocoș (PSD) vor fi viceprimari.

În şedinţa de constituire a Consiliului Local de duminică, 26 iunie, după validarea celor 23 de consilieri şi votarea lui Eusebiu Veţeleanu şi a Mariei Preda, ambii membri ai Partidului Ecologist Român(PER), în funcţia de viceprimari, Veţeleanu a fost ales viceprimar cu atribuţii de primar( 20 de voturi „pentru” şi un vot „împotrivă”).

La ședința de constituire au participat și primarul ales Mircia Gutău și președintele PSD Vâlcea, deputatul Constantin Rădulescu.

Așadar, alianța PER – PSD – ALDE merge ca unsă. Încă o probă în acest sens, urmează să fie dată la ședința de constituire a Consiliului Județean, care este programată pentru marți, 28 iunie 2016.

Veţeleanu: „ Nu vor avea loc alegeri anticipate, Mircia Gutău va fi primar”

După ce a fost votat primar interimar, Eusebiu Vețeleanu a ținut să precizeze că acest interimar nu va dura mult, doar până când primarul ales Mircia Gutău își va intra în drepturi.

„ Le spun cârcotaşilor atât: nu avea loc alegeri anticipate, iar domnul Mircia Gutău va fi primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea!”. Situația juridică a validării mandatului lui Mircia Gutău urmează să fie tranșată la Tribunalul Vâlcea, după ce președintele Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, Bogdan Mateescu, își va motiva hotărârea de invalidare.

După ce motivarea devine publică, Mircia Gutău are posibilitatea de a contesta decizia la Tribunalul Vâlcea, ceea ce primarul ales a spus că va face imediat ce intră în posesia motivării.

Grig este chiar giolban!

Și pentru că odată cu această ședință s-a consfințit și alianța de la Consiliu Local (PER –PSD – ALDE), în opoziție rămânând doar PNL cu cei 4 consilieri locali. Astfel, primarul ales Mircia Gutău se bazează pe o majoritate confortabilă de 19 voturi (PER – 8, PSD – 8 și ALDE -3).

Ceea ce, însă, noi nu am înțeles este încăpățânarea perdantului de la PNL, Grig Crăciunescu, să mai prindă un mandat de consilier local. Decent și onorabil pentru el ar fi fost să-și dea demisia, așa cum a făcut Romeo Rădulescu de la PSD și să lase locul unui al liberal. Numai că Grig a îngroșat din obraz și, cu un tupeu incredibil, a depus jurământul de consilier local.