Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ce-o fi având Sula cu Prefectura, numai Cristian Buican poate să ştie!

Prin intermediul unui comunicat de presă, liderul PNL Vâlcea îl acuză pe Liviu Dragnea de ipocrizie pentru ca ultima rectificare bugetară Vâlcea a fost uitată de către guvernanţi, nefiind rezolvată nici măcar una din marile probleme ale judeţului.

„Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican este de părere că acuzele lui Liviu Dragnea de acum câteva săptămâni, conform cărora „Consiliul Judeţean Vâlcea a alocat fonduri pe criterii politice” nu sunt reale, tactica noului preşedinte PSD fiind aceea de a arunca cu noroi în reprezentanţii PNL, în încercarea sa de a ascunde faptul că metoda alocărilor fondurilor pe criterii politice este una exclusiv PSD-istă”, susţine deputatul Buican.

Îi reamintim şefului judeţului Vâlcea, Cristian Buican, că Liviu Dragnea nu mai e ministru, după ce a fost condamnat cu suspendare în dosarul „Referendumului” şi că, de curând, acesta a preluat funcţia de preşedinte interimar al PSD. Astfel că, i-ar fi fost greu, dacă nu imposibil, să influenţeze, în vreun fel, alocările de fonduri, mai ales că între premierul Victor Ponta şi Liviu Dragnea nu mai este dragostea de altă dată.

Revenind la durerile lui Cristian Buican, care nu mai poate de grija judeţului Vâlcea, îi transmitem că ipocrizia dumnealui se vede şi din avion. După ce se plânge că doar 22 de localităţi din Vâlcea au primit bani la rectificare, Buican nu uită să facă şi împărţirea politică, unde, într-adevăr, PSD a luat partea cea mai mare a caşcavalului. Conform estimărilor lui Buican, alocarea indică faptul că 63 % din fonduri au fost distribuite PSD, 29 % PNL, 8 % PC şi independenţi.

Însă, esenţa este alta: că atât PSD, cât şi PNL taie şi spânzură când sunt la guvernare, iar criteriile de alocare a fondurilor nu au nicio legătură cu necesităţile sau nevoile comunităţilor, ci doar cu interesul personal sau de partid. Aşa că Buican ar trebui să lase aburelile şi să nu mai încerce să arunce praf în ochii fraierilor şi să-şi vadă de ipocrizia din grădina proprie.

„Liviu Dragnea este cel mai mare ipocrit, iar rectificarea de acum confirmă acest lucru. Acum câteva săptămâni, la Vâlcea, nu mai putea de problemele judeţului acuzând CJ Vâlcea că alocă fonduri pe criterii politice, iar acum nu numai că nu a rezolvat niciuna din marile probleme ale Vâlcii, dar alocă fonduri preponderent localităţilor conduse de PSD. Oricum, suma primită la această rectificare este infimă faţă de necesităţi. De ce la această rectificare nu s-au putut da bani pentru pârtia de schi, pentru disponibilizaţii de la Oltchim, pentru DN7D, pentru proiectele pe PNDL, dacă din punct de vedere fiscal avem încasări neaşteptate?” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

DEFINIŢIE DEX: SÚLĂ, sule, s. f. 1. Unealtă (folosită de cizmari și de cojocari) formată dintr-un ac lung și gros de oțel, drept sau curb, fixat într-un mâner, cu care se găurește pielea, talpa etc. spre a putea petrece acul sau ața prin ele. 2. (Reg.) Pește mic cu corpul foarte subțire și alungit (Syngnatus nigrolineatus). – Lat. subula.