Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Pronosticurile „capilor” politicii vâlcene

Mai sunt doar câteva zile din campania electorală pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale, moment în care se va face primul bilanţ al principalilor actori de pe scena politică vâlceană. Înainte de întâlnirea cu electoratul, protagoniştii sunt optimişti şi speră să câştige majoritatea voturilor. Problema este una simplă, dacă este să adunăm targhetul propus de fiecare partid sau alianţă el depăşeşte cu mult 100%, dacă mai punem la socoteală că se vor pierde destule voturi care se vor duce la candiţii cotaţi fără şanse de a prinde turul secund.

B&B visează la 35%

Deşi nu prea s-a văzut în această campanie electorală (probabil frigul l-a ţinut în casă), liberalul Buican îşi dă şi el cu părerea despre intenţiile la vot ale vâlcenilor. Sigur, nu vrem să fim răutăcioşi, dar un personaj care în sondajele de opinie are doar 3-4% la notorietate în sudul Vâlcii, poate cu greu să convingă doi vâlceni să voteze cu Iohannis. Dar ia să vedem ce pronostic are penelistul: „Vâlcenii votează împotriva PSD, am văzut clar în campania electorală. Vâlcenii nu îi votează pe hoţi! În judeţ vom obţine în jur de 35% dintre voturi”, spune copreşedintele ACL Cristian Buican. Pe aceeaşi lungime de undă e şi colegul său din fruntea Alianţei D.A., pardon ACL, Romulus Bulacu. Omul vrea peste 35% în Vâlcea, deşi partidul pe care îl conduce este mai slab ca niciodată. „S-au schimbat multe în această campanie electorală. Oamenii şi-au dat seama că s-au aruncat cu mizerii în Klaus Johannis. Apoi, oamenii au văzut cum liderii PSD sunt arestaţi pentru mare corupţie. Oamenii simt pe pielea lor guvernarea catastrofală a lui Victor Ponta. Important este ca prezenţa la vot să fie una mare, să ajungă undeva la 55-60%. Dacă o să fie aşa, în Vâlcea luăm peste 35%” – completează Romulus Bulacu, celălalt copreşedinte al ACL.

PSD: „Ponta câştigă la pas”

Şi la PSD e optimism mare. „Vâlcenii îl votează pe Victor Ponta. S-a ţinut de cuvânt! Pensiile şi salariile au fost reîntregite, medicii rezidenţi au primit bani în plus, un milion de agricultori au primit subvenţii importante şi absolut necesare. PSD continuă politica USL, s-au luat măsuri pentru ajutarea copiilor care provin din familii sărace. Una peste alta, vom obţine o nouă victorie zdrobitoare în faţa oastei de strânsură a ACL. I-am bătut, îi batem şi acum şi îi vom bate mereu”, spune deputatul Costi Rădulescu. „Nici nu se pune problema ca Victor Ponta să nu câştige detaşat. O spun toate sondajele de opinie, şi ale noastre şi ale lor. Nu se mai pot înregistra surprize, Victor Ponta o să fie noul preşedinte al României şi vom reveni la o normalitate necesară în această ţară”, completează preşedintele UNPR, Dan Constantin Mazilu.

Ambiţii mari şi la PLR şi UNPR

Ambiţiile sunt mari şi la alte două partide care dau candidaţi la prezidenţiale. „Nici nu mă interesează ce fac restul partidelor. Pentru mine este important ca Popescu Tăriceanu să ajungă în turul al doilea. A dovedit că ştie ce e de făcut, România a dus-o bine când a fost premier şi oamenii au înţeles acest lucru. La Vâlcea am mai spus-o, avem un targhet de 20%. Sper să-l depăşim”, spune deputatul Romeo Rădulescu, noul preşedinte al organizaţiei judeţene a Partidului Liberal Reformator. „Dacă Victor Ponta ia sub 40%, eu cred că Elena Udrea trece de 20% la Râmnicu Vâlcea. Aici este şi o situaţie ciudată după ce Romeo Rădulescu a plecat din PDL. A scăzut puterea lor în municipiu şi oamenii sunt derutaţi, ce să aleagă între Tăriceanu şi Johanis? Cel mai probabil merg spre Elena Udrea. Şi în judeţ sper să adunăm multe voturi pentru că au fost multe investiţii făcute aici de candidatul nostru, pe vremea în care era ministru”, crede preşedintele PMP Vâlcea, Marian Mirea.