Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceană pe scurt

– Lupta pentru ocuparea funcțiilor în cadrul noului Birou Politic Județean al PDL Vâlcea a atins cote nebănuite – În dimineața de sâmbătă, 27 noiembrie, în comuna Bunești s-a declanșat un dezastru, aidoma celui de la Ocnele Mari – În legătură cu ancheta ce se desfășoară la DNA Pitești, în cauza „Ciogescu , pe surse, am primit informația că unul dintre ziariștii vâlceni va fi anchetat de procurorii anti-corupție, sub învinuirea de „trafic de influenț㠝, intervenția sa la unul din primarii datori SC Electrovâlcea, proprietatea arestatului Ovidiu Ciogescu – Vineri, doi membri ai „grupării ro și  din PDL au condiționat susținerea lui Jurcan la șiefia organizației, de retragerea lui Iliescu din cursa electorală internă, drept pentru care l-au rugat pe Jurcan să vorbească cu Iliescu să nu mai candideze

– Lupta pentru ocuparea funcțiilor în cadrul noului Birou Politic Județean al PDL Vâlcea a atins cote nebănuite. Organizația s-a spart în două, prefigurându-se „grupul veritabil de pedeliști  și „grupul pro-PSD , condus de prefectul Bebe Ungureanu, acesta avându-i în subordine pe Romulus Bulacu “ vicepreședintele Consiliului Județean, pe deputatul Samoil Vâlcu, pe primarul Râmnicului Romeo Rădulescu, pe ilustra anonimă Iuliana Moise, pe Aurel Simion – copilul de trupă ro șie, pe Remus Petrescu, pe Dan Fiera, pe Gabi Ene și câțiva trepădu și acceptați drept corp ansamblu, ca să fie și ei mai mulți. De partea cealaltă, se află înconjurați de „armata ro șie  a lui Ungureanu, președintele interimar Dorel Jurcan, Valentin Iliescu, Ștefan Prală, Constantin (Titi) Grigore , profesorul Gheorghe, 14 primari PDL și grosul membrilor de partid. Fiecare grupare „bate ținutul Vâlcii , încercând să acapareze voturile președinților de organizații comunale. Dintr-un sondaj de opinie făcut de noi a rezultat că din totalul de 615 mandate de delegați, un număr de 365 îi vor fi date lui Dorel Jurcan, actualul lider interimar. Efectuând sondajul prin comunele vâlcene, am mai descoperit un agent electoral pesedist care-l sprijină pe Romulus Bulacu “ zis „Arici de Vaideeni  – la șiefia PDL. Acesta este vivacele, longevivul, dinamicul, teribilul și simpaticul fost sportiv de performanță fotbalist Dumitru Lovin, mâna dreaptă a liderului PSD “ Ion Cîlea. Prezența sa, episodică și conspirativă, în viața organizațiilor portocalii din teritoriu, este justificată de dorința menținerii alianței PSD “ PDL la Consiliul Județean, alianță agreată de „gruparea ro șie  a lui Bebe-Bubă Ungureanu, în antiteză cu „gruparea pedeliștilor veritabili  care doresc refacerea dreptei și a Alianței DA, prin împăcarea PNL cu PDL. În prima variantă, cea a victoriei „grupării ro și , va fi menținut în funcția de vicepreședinte Dan Persu “ PSD, iar în cea de-a doua, la Consiliul Județean va fi un nou vice, din rândul liberalilor. Murdară este lupta politică și mulți indivizi ce se dau onorabili practică cea mai veche meserie din lume, în varianta politică!

– În dimineața de sâmbătă, 27 noiembrie, în comuna Bunești s-a declanșat un dezastru, aidoma celui de la Ocnele Mari. În gospodăria unui localnic, chiar în mijlocul curții formate de imobilele sale dispuse pe laturile ei, pământul s-a scufundat pe o rază de 5 m, creând o crevasă cu o adâncime de 20 metri. Apoi, pământul s-a scufundat în abis, împingând spre suprafață saramura, semn că în zona respectivă au existat saline de sare, exploatate iar golurile au fost umplute cu apă, nu cu petrol. În tangentul gropii apărute inițial, s-a aflat o casă care, după numai o oră, a început să se dărâme, scufundându-se și ea în abis. La fața locului, chemați de primarul localității, au venit polițiștii, pompierii de la ISU și câțiva vecini inimo și. Preocupat de salvarea a ceea ce se mai putea salva, primarul Viorel Radi a dat alarma în comună, cerând să vină toți locuitorii, pentru ajutorarea celui nepăstuit. După mai mult de 2 ore, niciunul dintre localnici nu a răspuns solicitării, semn că buneștenii sunt repetenți la educația civică și spiritul de întrajutorare. Printre primii care au ajuns la scufundarea din Bunești a fost președintele Consiliului Județean “ Ion Cîlea, însoțit de directorul RAJDP “ Vâlcea, Nicolae Vălimăreanu, directorul tehnic Florea Mierluș, un geodez și un geolog. prefectul Buba Ungureanu, a trecut pe la locul dezastrului, a vazut și a plecat „în teritoriu”, fiind interesat de campania în alegerile interne de partid la PDL, împingându-l în prima funcție pe acela care nu a dovedit niciodată că se pricepe la politică ( și doar la afacerile personale!) sau ma managementul politic. Romulus Bulacu – Arici. Antrenați în activitatea de salvare a bunurilor casnice, a recoltei de toamnă strânsă și depozitată de păgubaș în casa ce se scufunda, a țiglei și a resturilor de materiale de construcții, tinerii pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență “ Vâlcea, de sub comanda colonelului Adrian Andrei Mesescu, au înfruntat pericolul, muncind cu eroism și curaj, lângă crevasa ce s-a creat. Impresionat de cele ce vedea, cu lacrimi în ochi, liderul PSD și președintele Consiliului Județean Vâlcea, dr. ing. Ion Cîlea a declarat: „Suntem deficitari la capitolul finanțe. Este grav ce i se întâmplă proprietarului gospodăriei. Trebuie să-l ajutăm și noi cumva (Consiliul Județean – n.r.) și am să propun consilierilor județeni să donăm familiei Ene suma de 100 milioane de lei, pentru refacerea gospodăriei… dacă se mai poate construi ceva aici. Cred că vom avea un nou lac de sare, care corespunde cu acela din Ocnele Mari. De asemenea, voi căuta o posibilitate prin care să-i răsplătim și pe cei de la ISU, care, după cum vedeți, riscă enorm, la orice intervenție, recuperând ce se mai poate. Este regretabil că localnicii nu au sărit în ajutorul sinistratului .

– În legătură cu ancheta ce se desfășoară la DNA Pitești, în cauza „Ciogescu , pe surse, am primit informația că unul dintre ziariștii vâlceni va fi anchetat de procurorii anti-corupție, sub învinuirea de „trafic de influenț㠝, intervenția sa la unul din primarii datori SC Electrovâlcea, proprietatea arestatului Ovidiu Ciogescu, pentru a- și achita o datorie veche, fiind considerată infracțiune. Păi, dacă este chiar așa, ar trebui să fie arestați toți ziariștii vâlceni, pentru că nu este vreunul care să nu fi intervenit la primarii datornici, pentru a- și achita datoria la societățile comerciale de la care ziarele vâlcene primesc c/v serviciilor de publicitate. Firmele creditoare (prestatoare de servicii) nu- și puteau îndeplini obligațiile financiare către mass-media, din cauza arieratelor primăriilor, ce aveau ( și mai au, încă!) obligații financiare ajunse la scadență și neachitate. Nu șitim dacă mai sunt vizați și alți ziariști, în afara celui despre care am aflat, pentru că nu șitim câți dintre noi au dat peste tehnica de ascultare (nu peste ” șipca” veche) sau au fost reclamați de demenții Vâlcii.

– Vineri, doi membri ai „grupării ro și  din PDL au condiționat susținerea lui Jurcan la șiefia organizației, de retragerea lui Iliescu din cursa electorală internă, drept pentru care l-au rugat pe Jurcan să vorbească cu Iliescu să nu mai candideze. Iuliana Moise l-a asigurat pe Jurcan că îl susține, dar, în realitate, îi face campanie lui Bulacu, deci îl minte, din nou, pe Jurcan. Liderul interimar Jurcan se bazează puternic pe organizația de la Drăgășani, pe cea de la Horezu, pe primarii pedeliști, pe organizația de la Băbeni și pe primarul de aici, dar numai în proporție de 90%, deoarece, spune el, nu poate fi sigur decât pe membrii familiei sale, nu și pe membrii PDL. Pentru alegerea noului președinte național al PDL, decid președinții organizațiilor județene. Președinții organizațiilor județene “  vezi cazul domnului Cîlea, congresul PSD “ stabilesc lista delegaților. Dacă Blaga nu are președintele lui la Vâlcea, a pierdut un vot foarte important, avantaj Elena Udrea. Dacă nu îl are pe Jurcan sau pe Iliescu, la Vâlcea, a pierdut un vot mare, pentru că Bulacu este susținut de Ana Maria Pătru, de Videanu și de Elena Udrea. Deci bătălia se dă pe președintele de județ. Acum depinde dacă Blaga își permite să piardă un președinte sau nu. Pentru că, fiecare vot în bătălia pentru președinția la nivel central, va conta. Ai președintele de la Vâlcea, atunci, sigur, delegații care vin de la Vâlcea vor vota cu Blaga, dacă nu, atunci nu votează cu Blaga. Pretențiile s-au conturat. Ana Maria Pătru vrea colegiul lui Samy Vâlcu, dar colegiul senatorului Jurcan nu-l mai vrea nimeni, pentru că nu se șitie dacă va mai exista Senat. PDL este partidul care a cerut reorganizarea Parlamentului și dispariția Senatului, PNL susține proiectul PDL dar nu vrea dispariția Senatului definitiv, ci înființarea unei Camere a Reprezentanților Regionali. Deci, două partide puternice din Parlament, susțin dispariția Senatului. Așa că pe teren, pentru Senat, nu se mai bate nimeni, în momentul acesta ¦ Dacă va fi Senat, este în regulă, dacă nu va fi Senat, nu este în regulă. Primarul Romeo Rădulescu vrea colegiul lui Sorin Zamfirescu, iar Vâlcu o să iasă deputat, oricum, că nu degeaba s-a zbătut împotriva colegilor săi neagreați de prefectul Ungureanu și în favoarea lui Bulacu “ Arici, vice-liderul „grupului roșu  din partid.

– Pataliputra