Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 6 martie 2014

• Au început şi la noi scandalurile publice, numai că acestea nu sunt provocate de „profesionişti”, ci de cine nu te aştepţi • În urmă cu câteva luni, în paginile ziarului nostru am publicat un articol intitulat „Evitaţi-l pe escroc” • Nu suntem admiratori ai lui Crin Antonescu, considerând că are enorm de multe bube în cap, pentru felul în care a pus ţara pe butuci de dragul fostului său amic, Victor Ponta • Întreaga suflare preoțească din Arhiepiscopia Râmnicului este îngrijorată

• Au început şi la noi scandalurile publice, numai că acestea nu sunt provocate de „profesionişti”, ci de cine nu te aştepţi. Ultimul scandal rușinos a reprezentat intervenţia telefonică a pedelistului Petre Ungureanu, zis Bebe, fost comunicator autorizat al organizaţiei judeţene PDL, acum un simplu membru de partid aşezat de colegi în banca lui cu coada între picioare. El a intrat telefonic in direct, la postul de televiziune locală VTV, în timpul emisiunii fanion „Criterii politice”, unde a declansat iuresul controverselor. Supărat pe nu ştim ce, el l-a somat pe moderatorul emisiunii să schimbe subiectul dezbătut, să închidă emisiunea şi să plece din studio. I-auzi, tupeu! Când noi spuneam, în urmă cu câțiva ani, despre acest Ungureanu că s-au umflat muşchii pe el de nu-şi mai încape în piele de atâta autoritate şi autocraţie, tocmai moderatorul TV tamponat de individ prin telefon ne-a admonestat, luându-i apărarea. Numai că s-a întâmplat ca pedelistul recalcitrant să-şi dea din nou în petic public, lumea l-a cântărit deja şi, acum, ni se dă dreptate. Bine ar fi ca Bebe Ungureanu să înţeleagă că i-a trecut făina prin ciur, nu mai are trecere în politicul local, că lumea s-a săturat de el şi nu mai are altceva de făcut decât să-şi ia pălăria şi bastonul să se plimbe prin Parcul Zăvoi, loc cu verdeaţă şi odihnă vremelnică. Iar dacă şi în acest caz ne gândim la moralitate, nu am văzut sau auzit de niciun conducător PDL care să-i ceară scuze public jurnalistului de la VTV, înjurat şi provocat. Obrazul subţire si fără cheltuieli se poate ţine, dar numai cu repararea greşelilor greşiţilor noştri din politic şi viaţă.

• În urmă cu câteva luni, în paginile ziarului nostru am publicat un articol intitulat „Evitaţi-l pe escroc”. Critica noastră s-a îndreptat împotriva şarlatanului Ion Boncan, cunoscut ca un băiat crescut la Casa de copii orfani, din Rm.Vâlcea. Scăpaţi de sub tutela şi supravegherea instructorilor de la şcoală, nu puţini au fost orfanii care s-au apucat de fumat, de furat sau de cerşit, ei rămânând chiar şi acum, în adolescenţă, cu mentalitatea de asistaţi sau ajutaţi de societate și asta numai pentru că au crescut fără părinţi. Boncan ăsta a ajuns în vârful piramidei deşertăciunii, tupeului și prostiei. E campion la tras țepe? An de an, vara, sub pretext că vrea să ducă la mare copiii orfani ocrotiţi de Direcţia de Asistenţă Socială Vâlcea, el bântuie prin cabinetele conducătorilor administrativi şi politici judeţeni cerând bani pentru sponsorizarea acţiunii iniţiată de el. Sute de milioane de lei a obținut escrocul (după cum se laudă în fața foștilor lui confrați) dar banii i-a cheltuit în interes personal, chiar şi fălindu-se că şi-a găsit mai mereu „proşti” să-i dea lui bani. Deşi se părea că Boncan s-a liniştit, iată că zilele trecute a recidivat. De data aceasta, victimă era să fie patronul restaurantului „Casa Toscana”, din municipiul Rm. Vâlcea. Dându-şi seama că are în faţă un şarlatan şi dorind ca acesta să primească o lecţie, patronul a sunat la 112 anunţând că „un cerşetor deranjează clienţii din restaurant şi nu vrea să iasă afară din local”. Evident, nu acesta a fost motivul solicitării prezenței organelor de ordine, că omul este milos. Și, ca atare, şarlatanul a fost dus la Poliţie unde i s-a luat o declaraţie, urmată de un avertisment. Pentru că a tulburat liniștea și ordinea publică. Dacă Ion Boncan (în vârstă de peste 25 de ani) ar înţelege ceva din acest avertisment, ar fi bine, dar suntem convinși că şi în zilele următoare va apela la escrocherii, banii nemunciţi aducându-i liniştea de șmecher. Din informaţiile noastre, acest individ locuieşte în internatul Liceului Chimic, pe un etaj unde stau și elevii provinciali ai liceului iar faptele de „vitejie” cu care se laudă în faţa lor, ar putea face prozeliţi. Mai nou, el şi-a luat sub prptecție un minor de la Casa de Copii, din Rm.Vâlcea pe care îl trimite la înaintare, la cei pe care i-a ţepuit el anterior, să cerşească bani pentru diverse activităţi presupus a fi făcute de Casa de copii amintită. Atenție, deci, „evitaţi-l pe escroc”!

• Nu suntem admiratori ai lui Crin Antonescu, considerând că are enorm de multe bube în cap, pentru felul în care a pus ţara pe butuci de dragul fostului său amic, Victor Ponta. Remarcăm însă modul în care l-a umilit pe „marea vedetă naţională”, pastorul răspopit şi „lumina ochilor” babelor, gospodinelor, analfabeţilor, şomerilor şi asistaţilor sociali din România, aşa-zisul jurnalist Mihai Gâdea. Aşa ceva n-a mai reuşit până acum decât Traian Băsescu şi Mihai Răzvan Ungureanu. Mi-e milă, sincer, de admiratorii acestui personaj sinistru şi lipsit de orice urmă de demnitate şi respect pentru propria sa persoană sau pentru meseria de jurnalist. N-aş vrea să fiu în locul lor nici măcar dacă cineva mi-ar oferi toată averea lui Voiculescu!

• Întreaga suflare preoțească din Arhiepiscopia Râmnicului este îngrijorată. Vlădica Gherasim, IPS Arhiepiscopul nostru a fost dus în stare grava la spitalul Elias, din Bucureşti. Diagnosticul pus cu precizie de medicii specialişti este blocaj renal. Şi ţinând cont că mai marele preoților din județ mai are doar câteva luni până să împlinească vârsta de 100 de ani (în luna noiembrie), este explicabilă teama și nemulțumirea celor care-l iubesc și pe care i-a protejat. După ce se va duce și venerabilul în Împărăția Cerului, va fi foarte greu pentru preoțimea vălceană cu viitorii conducători. Că n-or fi și cei care vor fi numiți în fruntea Arhiepiscopiei turisti prin țări străine precum este episcopul PS Lovișteanu, care strălucește în Episcopie mai mult prin absență. Iar unii preoți s-au învățat să conducă viața profesională a colegilor lor din umbră, în lipsa acestuia…

• Constantin Tănase mereu actual

*

„Ne-am trezit din hibernare

Şi-am strigat cât am putut:

Sus cutare! Jos cutare!

Şi cu asta ce-am făcut?

*

Am dorit, cu mic, cu mare,

Şi-am luptat, cum am ştiut,

S-avem nouă guvernare,

Şi cu asta ce-am făcut?

*

Ca mai bine să ne fie,

Ne-a crescut salariul brut,

Dar trăim în sărăcie,

Şi cu asta ce-am făcut?

*

Ia corupţia amploare,

Cum nicicând nu s-a văzut,

Scoatem totul la vânzare,

Şi cu asta ce-am făcut?

*

Pentru-a câştiga o pâine,

Mulţi o iau de la-nceput,

Rătăcesc prin ţări străine,

Şi cu asta ce-am făcut?

*

Traversăm ani grei cu crize,

Leul iar a decăzut,

Cresc întruna taxe-accize,

Şi cu asta ce-am făcut?

*

Totul este ca-nainte,

De belele n-am trecut,

Se trag sforile, se minte,

Şi cu asta ce-am făcut?

*

Se urzesc pe-ascuns vendete,

Cum nicicând nu s-a văzut,

Ţara-i plină de vedete,

Şi cu asta ce-am făcut?

*

Pleacă-ai noştri, vin ai noştri!

E sloganul cunoscut;

Iarăşi am votat ca proştii,

Şi cu asta ce-am făcut?”