Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dosare penale pe bandă rulantă împotriva fostului primar de la Drăgoeşti

NEREGULI. De când a preluat Primăria Drăgăeşti, liberalul Gheorghe Melente, a descoperit că predecesorul său s-a jucat cu focul în cele două mandate de primar al localităţii, comiţând infracţiuni peste infracţiuni. Acum totul iese la iveală, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani este pur şi simplu „bombardat” cu plângeri penale împotriva fostului primar din Drăgoeşti, liberalul Emilian Isuf, plângeri penale care, unele dintre ele, se regăsesc pe rolul instanţei de judecată a Judecătoriei Drăgăşani.

Percheziţii la casa fostului primar

Actualul edil Gheorghe Melente este consternat de ceea ce a descoperit în Primăria Drăgoeşti. Din arhiva primăriei au fost sustrase zeci de procese-verbale de punere în posesie, titluri de proprietate şi schiţe de terenuri, documente ce au fost găsite ulterior în casa ex-edilului Emilian Isuf. Asta pentru că, în anul 2013, după ce Parchetul a fost sesizat că lipsesc documente din primăriei, procurorii şi mascaţii au descins la locuinţa lui Isuf din Drăgoeşti. Nu mare le-a fost mirarea când au găsit acolo toate schiţele cadastrale ce lipseau, toate documentele de proprietate şi multe altele. Numai că, pentru fapta sa, liberalul Emilian Isuf a primit doar o amărâtă de amendă pentru sustragere de documente, amendă pe care el a avut tupeul să o şi conteste în instanţă. „Nu vreau să contest sau să comentez deciziile justiţiei, însă cred că era o infracţiune gravă. Sunt documente care nu aveau voie să fie scoase din primăriei, iar oamenii legii le-au găsit la fostul primar acasă. Erau documente de după ’90 încoace la el acasă. Emilian Isuf a fost, după Revoluţie, inginer agronom în primărie, iar după ce a pierdut alegerile în 2012 şi-a reluat funcţia, pentru că timp de 8 ani cât a fost primar şi-a păstrat locul, nu a vrut să angajeze pe nimeni, în ideea că va reveni el într-o zi. Dar nu era normal să sustragă documentele din primărie” – ne-a declarat actualul primar al comunei Drăgoeşti, Gheorghe Melente.

Oameni din Drăgoeşti, lăsaţi fără terenuri de Isuf

Mai mulţi proprietari de terenuri din Drăgoeşti susţin cu tărie că le-au fost micşorate proprietăţile de către fostul primar Emilian Isuf, el reuşit astfel să-şi împroprietărească rudele cu parcele de pământ furate practic de la oameni. Unul dintre păgubiţi este chiar actualul viceprimar al localităţii, Marian Amza, care s-a trezit într-o bună zi cu terenul înjumătăţit, pentru ca ulterior să afle că în situaţia sa sunt alţi zeci de oameni. Mai mult decât atât, la scurt timp după ce s-au văzut fără proprietăţi, oamenii din Drăgoeşti au realizat că, de fapt, Isuf le făcuse proprietare pe terenurile lor pe rudele sale. „De la fiecare proprietar a luat câte puţin, iar pe terenurile acelea a dat titluri de proprietate rudelor sale. Adică le-a micşorat parcelele oamenilor şi a făcut hectare întregi de pământ pentru rude” – ne-a declarat viceprimarul Marian Amza.

Actualii conducători ai Primăriei Drăgoeşti susţin că există documente incriminatoare care atestă că fostul edil Emilian Isuf a emis un titlu de proprietate pe numele său pe o parcelă de 5,5 hectare, în condiţiile în care el nu deţinea în zona respectivă decât 57 de arii. Primarul Melente spune că totul a fost făcut „din pix”, pentru ca fiul lui Isuf, căruia i-a arendat terenul ulterior, să poată accesa un proiect pe fonduri europene. „A adăugat în registru, de la sine putere, 5000 de metri pătraţi, deşi el nu avea decât 570 de metri pătraţi acolo. Există documente în acest sens” – ne-a declarat actualul primar Gheorghe Melente. Şi în aceste cazuri, primarul şi viceprimarul din Drăgoeşti au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani.

Moară comunală, casată fără documente

O altă neregulă pe care au constatat-o actualii conducători ai Primăriei Drăgoeşti a fost legată de o moară comunală. În luna martie 2012, moara funcţiona la parametri normali, fără nicio problemă. În trei luni de zile însă, simţit că pierde alegerile de la Primăria Drăgoeşti, Emilian Isuf a făcut în aşa fel încât să caseze moara şi să nu mai rămână nimic din ea. Problema este că în acest moment, la primăriei nu există niciun document de casare, iar Finanţele Publice Vâlcea au constatat acest lucru într-un control făcut în luna iulie 2012. Unde au fost duse toate utilajele de la moară, numai Emilian Isuf ştie!? Actualul edil spune că la câteva luni după ce s-a casat moara, un anume Constantin Niţă şi-a făcut o moară privată cu utilajele de la moara veche. Aceste lucruri le pot dovedi însă numai organele abilitate, pentru că deja s-au făcut plângeri penale ce se află pe rolul instanţelor de judecată cu această speţă.