Acasă Pataliputra Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 5 mai 2016

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 5 mai 2016

• Ceea ce era prevestit şi de loc aşteptat, conducerea CET Govora a cerut insolvenţa celui mai mare producător de energie electrică şi termică din judeţ. • • Sunt 5 evrei care au revoluționat lumea… • Recentele atacuri lansate de către Victor Ponta la adresa lui Klaus Iohannis ar putea părea surprinzătoare… • Mitropolitul Ardealului l-a blestemat pe jurnalistul care a publicat imaginea cu bolidul sau de lux, un Mercedes E350. • Întrebare la Radio Erevan… • Cosmonautul sovietic Leonid Popov a văzut-o pe babă Cloanţa călare pe mătură prin hubloul stației Soiuz. • După vodevilul tragic „Răzbunarea haiducilor” din PSD, le nouveau Vanghelie, iese la atac, pe Facebook. • Zgonea, şmecherul de la PSD a fost tras pe dreapta. • „Klaus Iohannis reclamă în cererea de strămutare a procesului cu casa pierdută că judecătorii din Brașov nu îndeplinesc condiția de independență și imparțialitate…”

• Ceea ce era prevestit şi de loc aşteptat, conducerea CET Govora a cerut insolvenţa celui mai mare producător de energie electrică şi termică din judeţ. Dacă nu se implica politicul în activitatea acestei societăţi comerciale cu acţionar majoritar la stat, nu se ajungea aici. Încet, încet economia judeţului moare. Această insolvenţă duce la falimentarea multor furnizori şi prestatori locali de servicii care vor pierde milioane de euro, bani datoraţi de CET. La rândul ei, societatea căreia i se va hotărî „viaţa sau moartea” (insolvenţă sau faliment) la data de 9 mai (ziua Victoriei?) are de încasat de la Oltchim (tot societate cu capital majoritar de stat) miliarde de euro. Dar i-ai de unde nu-s! Tot politicul şi amestecul lui în desfăşurarea activităţii gigantului industrial i-a dus şi pe ei la pierzanie. Dacă s-ar analiza „bob cu bob” funcţionarea celor două societăţi comerciale amintite şi s-ar aplica legile din China, multe cruci ar apărea în cimitire. Atât în ministere, cât şi în conducerile locale (societăţi şi administraţii de stat), sunt încă în libertate trădătorii de ţară, popor şi interese economice naţionale. Noroc că pedeapsa cu moartea a fost abolită. Vă mai aduceţi aminte de celebrul Zaremba, de la PCC-ul din Germania (Polonia) – reprezentantul acţionarului minoritar principal de la Oltchim? Încercaţi să găsiţi un răspuns la întrebarea de ce ministrul Vosganian îl plimba cu maşina sa (la volan, deci) prin Bucureşti pe Zaremba? În Polonia – ţara de baştină a colonelului (r) de securitate polonez Zaremba – ministrul trădător era demult încarcerat pentru ani buni. La noi, în ţara căreia nu-i mai hotărăsc românii destinul, trădătorii sunt printre noi! Prosperi. Ei cu foloasele, noi cu ponoasele…! Vai de creditorii chirografari ce au de luat milioane de euro de la CET pentru transportul cărbunelui… Dezastru e pentru ei…

• Sunt 5 evrei care au revoluționat lumea: Moise care a zis că Legea e totul, Iisus care a zis că Iubirea e totul, Marx care a zis – Capitalul e totul, Freud care a zis Sexul e totul şi celebrul şi marele fizician Einstein care a spus că Totul e relative prin “Teoria relativității”.

• Recentele atacuri lansate de către Victor Ponta la adresa lui Klaus Iohannis ar putea părea surprinzătoare, în contextul în care de aşteptat ar fi fost critici ale ex-premierului la adresa guvernului Dacian Cioloş. Totuşi, aceste atacuri sunt semnale clare că Ponta îşi doreşte prima funcţie în stat. Acest obiectiv ar putea fi atins fie prin suspendarea lui Iohannis (urmată de referendumul de demitere), fie prin presiuni asupra acestuia în sensul demisiei, pe fondul unui eventual dosar penal în care ar putea fi implicată soţia să Carmen Iohannis. Numai naivii şi-au imaginat că, în tot acest interval, de aproape un an şi jumătate de la pierderea alegerilor prezidenţiale, Victor Ponta s-a dovedit a fi un personaj grav afectat în plan psihologic.

• Mitropolitul Ardealului l-a blestemat pe jurnalistul care a publicat imaginea cu bolidul sau de lux, un Mercedes E350. „Nu am de ce să nu mă folosesc de un bun pe care l-am luat cinstit, şi încă mai am de plată la el, pentru ca cineva a vrut să câştige nişte bani cu fotografia respectivă. Să-i dea Dumnezeu atâţia bani câţi o câştigat… să-i înmulţească numai banii ăia cât o câştigat”.

• Întrebare la Radio Erevan: Este adevărat că, în urma dezastrului de la Cernobîl, toată conducerea centralei atomoelectrice s-a sinucis? Da, în afara secretarului de partid, care nu a fost găsit acasă!

• Cosmonautul sovietic Leonid Popov a văzut-o pe babă Cloanţa călare pe mătură prin hubloul stației Soiuz. A bătut în geam extaziat şi a strigat: „Sărmană! Haideți la cafea… credeam că sunteți doar personaj de basm, doamnă Baba Cloanţa!”. „Te-n mă-ta de labagiu… io-s femeia de serviciu de la Cernobîl”…

• După vodevilul tragic „Răzbunarea haiducilor” din PSD, le nouveau Vanghelie, iese la atac, pe Facebook. Analistul politic care zace și în Vanghelie nu le zice rău, în felul lui. Are o logică, uneori, ușor fracturată, dar simte enorm și vede monstruos și o mână criminală așează virgulele aproape la locul lor. În orice caz stau mai bine ca în textele semnate de Maria Grapini. «Iată că i-a venit rândul şi lui Zgonea să-i cadă capul de pe umeri, chiar dacă era mai greu de crezut având în vedere că are nişte umeri mai solizi, adică parcă ar fi metalici, sau cel puţin aşa sună. Dacă nu mă credeţi, puteţi să-i întrebaţi şi pe colegii mei de partid. Cum te loveai puţin de el, pe vreun culoar, cum se auzea un zgomot de tablă… Poate de-aia a şi atârnat greu şi a căzut la fundul râului, în loc să-l traverseze. Un poet ar spune că a fost ca un gazel care a vrut să înoate contra curentului. Din nefericire, greşeala lui a fost că a înotat contra curentului de stânga, iar asta nu se face. Ce e mai tragic pentru el este că a fugit de crocodili dar s-a înecat în apă până la brâu. Eu mă gândeam că ştie să înoate. Măcar caineşte. Greu de înţeles ce plan şi-a făcut şi ce parabole a mai citit noaptea, dar mi-e teamă că strategia pe care a urmat-o s-a numit “nicio strategie”».

• Zgonea, şmecherul de la PSD a fost tras pe dreapta. Un personaj cenuşiu… A fost izgonit de nişte infractori dintr-un partid de maro. La Camera Deputaţilor, oricum, conducea secretarul general Panciu Cristian, mason de grad 33. Păcăliciul Zgonea era desenat pe pereţi. El nu avea nimic de spus. Ce chestie, să fii dat afară în unanimitate, încercând să spui o brumă de adevăr! În ce ţară trăim?

• „Klaus Iohannis reclamă în cererea de strămutare a procesului cu casa pierdută că judecătorii din Brașov nu îndeplinesc condiția de independență și imparțialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor”. Pe bune? Suntem o ţară de tâmpiţi să acceptăm un astfel de argument pentru admiterea rejudecării unui dosar soluţionat deja definitiv în defavoarea lor, dosar care priveşte modul în care soţii Iohannis au dobândit nenumăratele case pe care le au?

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.