Acasă Pataliputra Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

– De mult nu am mai râs cu atâta poftă ca după citirea unui articol apărut în ziarul lui Silviu Popescu, adversarul tuturor celor care au reu șit în viață, pe fondul eșecului său existențial – Unii colegi din media vâlceană au un comportament ciudat de când cu arestarea primarului Frâncu – Consilierul județean Constantin Pîrvu (PSD “Sindicate) spunea unor cunoscuți duminică la prânz (la intrare în Piața Ostroveni) că „Liberalii ne cam încălecaseră prin Vâlcea – Tatăl lui Bombonel, Marin Năstase, a fost un comunist parvenit din legionar direct membru în CC al PMR, situație datorată relației de prietenie cu un comunist renumit din CC al PCR, numit Grigore Preoteasa – E ceva nemaipomenit. România este patria taxelor și a impozitelor – Este cel mai prost și incompetent Guvern pe care l-a avut țara asta – Năstase bate câmpii pe la troacele lui Voiculescu, vorbind despre japonezi și tradițiile lor!

– De mult nu am mai râs cu atâta poftă ca după citirea unui articol apărut în ziarul lui Silviu Popescu, adversarul tuturor celor care au reu șit în viață, pe fondul eșecului său existențial. Pe acest individ l-a deranjat foarte tare faptul că noi am reu șit să-l fotografiem (după cum crede el) pe primarul Emilian Frâncu aflat sub stare de reținere și am putut ilustra șitirea arestării sale și el nu. Afirmând că pentru imaginea „de aur  a situației a luat măsuri excepționale, intuind locul pe unde-l vor scoate pe coruptul nostru primar, dar nu a reu șit să facă nimic, omul s-a lansat în niște teorii conspiraționiste care ne onorează, și pe noi, și pe George Smeoreanu, de la Criterii politice. Făcând un scenariu cu fotografierea arestatului din turla bisericii, cu o presupusă colaborare cu serviciile secrete și alte prostii informaționale, noi credem că Popescu ăsta nu are toate țiglele pe casă. Ni-l amintim cum îl măscărea pe fostul primar Gutău în nefericirea sa, după ce primise de la acesta 400 milioane lei vechi ca să scoată ziarul în care-l înjura, cum aprindea lumânări în studioul postului TV din cartierul Ostroveni, anatemizându-l pe binefăcătorul său aflat în pușcărie, cum devenise adversarul construirii mall-ului River Platza, din centrul orașului, ca urmare a umilinței la care spune că a fost supus lucrând într-un mall din America etc., etc. Nimic nu este de capul lui și a început să- și dea seama că nu mai are pe nimeni prin preajmă. Îi sugerăm să ocupe din timp un loc în căminele de bătrâni privatizate, pentru că numai acolo poate fi în plenitudine, după ce a dat în mintea copiilor, după cum se vede. Bașca faptul că, acolo, dimineața, are cine-l întreba cum stă cu reuma. De ar mai trăi 100 de ani, de aici încolo, el nu- și va putea ridica publicația sa la nivelul și aprecierea de care se bucură publicațiile care-i tulbură somnul și îi stau în gât: VOCEA VÂLCII și CRITERII POLITICE. Știi, Silviule, de ce noi am putut face fotografia care-ți produce insomnii și dureri de ficat? Pentru că noi suntem ziariști și șitim ce vrem. Tu nu șitii nici măcar pe ce lume ești!

– Unii colegi din media vâlceană au un comportament ciudat de când cu arestarea primarului Frâncu. Cer referendum pentru demiterea edilului fără a aștepta o decizie a justiției. În mod logic, o decizie de condamnare ar duce oricum la declanșarea alegerilor fără a mai fi nevoie de bani cheltuiți pentru organizarea unui referendum local. Alții au ajuns să susțină că șitiau despre alte situații în care oameni de afaceri au dat mită primarului. În asemenea situații, tăcerea lor poate fi considerată complicitate. De ce, dacă au șitiut, nu au scris, nu au vorbit, nu au anunțat public la momentul în care au aflat?

– Consilierul județean Constantin Pîrvu (PSD “Sindicate) spunea unor cunoscuți duminică la prânz (la intrare în Piața Ostroveni) că „Liberalii ne cam încălecaseră prin Vâlcea. Acum vom pune noi mâna  pe primărie. Ăștia nici nu mai au pe cine pune președinte la organizație. Visau la APAVIL, pentru milioanele de euro la care s-ar fi aruncat firmele de construcție liberale. Știam de mult că Frâncu lua bani și când era parlamentar și când a adus bani de la Guvernul Tăriceanu în Vâlcea și-a luat partea. Nevasta lui Frâncu a fost singura doctoriță care a pus mâna pe 47 de metri pătrați în spațiul din Policlinică, în municipiul Rm. Vâlcea. Aveau bani să intre în Spital și cu un tomograf RMN, au avut bani și de un ecograf.  Frâncu este cult, dar ca primar este zero etc. etc. etc. Cea mai ciudată „acuzație  adusă de sindicalistul mitoman a fost aceea că televiziunea Vâlcea 1 a beneficiat de sute de contracte publicitare prin traficul de influență a lui Frâncu. Tu vorbești, măi, Pîrvule? Păi, iubita ta nu prin trafic de influență (influența ta!) a beneficiat și beneficiază de contracte din banul public? Hai, mucles. Ciocul mic, băiete!

– Tatăl lui Bombonel, Marin Năstase, a fost un comunist parvenit din legionar direct membru în CC al PMR, situație datorată relației de prietenie cu un comunist renumit din CC al PCR, numit Grigore Preoteasa, mort în 1957 când avionul cu mafioți comuniști a căzut lângă Vnukovo. Prima soție a lui Bombonel a  fost chiar fiica acelui Grigore Preoteasa. Divorțul a  fost iminent, pentru că la acea vreme, se zvonea că tânărul ginerică era mai interesat de bărbați decât de femei. Și soția lui unguroaică, era fierbinte a naibii. Omul a spus celor din anturajul său că divorțează pentru că unguroaica voia prea mult sex. Acordând încredere unui unchi al lui Bombonel, Sergiu Gheorghiu, tatăl lui Bombonel a fost bisexual, așa cum, de fapt, a ajuns și fiul lui, eroul național de azi, omagiat și slăvit la Congresul PSD. Sergiu Gheorghiu a dezvăluit că după o întâlnire amoroasă cu profesorul Suciu, tânărul Bombonel a le șinat pe stradă, fiind sleit de puteri. Tot fostul său unchi a mai dezvăluit că tânărul UTC-ist aducea acasă studenți negri cu care se încuia în cameră ca să studieze. Trecutul nu iartă pe nimeni.

– E ceva nemaipomenit. România este patria taxelor și a impozitelor. Plătim pentru orice, chiar și pentru apa de ploaie. Dacă aceste taxe erau impuse de guvernările Boc sau MRU, „pacienții” de la Antena 3 dădeau în delirum tremen. Cu toate acestea, încă visăm la drumuri bune, sistemul sanitar abia respiră, companiile de stat merg pe pierdere și produc doar șiomeri. Taxe pe șianț, pe liniște, pe copaci sau pe orarul magazinelor sunt doar câteva dintre dările instituite de primăriile din țară. De fiecare dată, explicația este aceea și: în acest fel se aduc mai mulți bani la buget. Mămăliga nu a dat în clocot.

– „Este cel mai prost și incompetent Guvern pe care l-a avut țara asta. Nu au în cap decât taxe și impozite, nu au nicio viziune, niciun plan serios  – ne spune un liberal cu vechime și experiență în administrație și politică. „USL a copiat toate greșelile PDL, inclusiv obiceiul de a-i minți pe români  – declară Constantin Banacu, vechi primar PSD, din comuna Bărbătești. Astfel de declarații se vor înmulți în perioada următoare. Așa cum anticipam, cei care se vor revolta primii vor fi exact cei care s-au chinuit să aducă la urne cât mai mulți electori care să voteze struțo-cămila USL.

– Năstase bate câmpii pe la troacele lui Voiculescu, vorbind despre japonezi și tradițiile lor! El ar trebui să șitie că samuraii se sinucideau din onoare, iar actul Harakiri era unul serios, ceremonial și nu eșuează niciodată. Sinuciderea  lui a fost o clovnerie demnă de circ. Să ratezi ținta cu pistolul la doi centimetri este hilar și, evident, necredibil. Năstase pretinde că a fost 20 de ani în slujba statului, uitând să adauge mafiot  (deci, nu a poporului). Turnându- și gogomaniile pe la Troaca 3, Năstase vine cu o bombă, ca să fie pe placul amfitrionului Voiculescu: La un moment dat, Băsescu a folosit formula, nu mă las până nu îl văd pe Năstase în cătușe . Evident fraza este o invenție lăsată în suspensie: când, unde cui i-ar fi spus Băsescu așa ceva? Năstase, nu Băsescu te-a pus să comiți infracțiunile respective și nu el te-a condamnat, ci justiția total independentă față de președinte. Să mulțumești judecătoarelor care te-au scăpat de dosarul penal, mult mai grav decât cel pentru care ai fost condamnat!

– Pataliputra

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.