Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate 24 octombrie 2013

• Ministrul Pricopie pare să fi pus în mod gentil batista pe ţambal în cel mai mare caz de corupţie din sesiunea BAC 2013 • Presa centrală nu a prezentat niciodată informațiile pe care le vei citi aici • Scenariu terifiant în PDL Vâlcea • Bătăi de cap pentru primarul din Vaideeni • Vizita lui Ponta în America este o manevră foarte bine gândită de prostire a românilor • Deşi nu s-au tăiat bilete la întâlnirea dintre ministrul Economiei, Andrei Gerea, şi factorii de decizie din judeţ pe tema Oltchim, toţi şefii au vrut să ajungă acolo

• Ministrul Pricopie pare să fi pus în mod gentil batista pe ţambal în cel mai mare caz de corupţie din sesiunea BAC 2013. Din raportul întocmit de corpul de control al Ministrului Educaţiei au dispărut în mod subit referirile la modul în care fiul deputatului PSD Vasile Bleotu a obţinut note umflate cu aproape 4 puncte la media generală de absolvire a examenului de maturitate. Se pare că pentru protejatul lui Isărescu totul este posibil, inclusiv aservirea unui ministru şi mazilirea unui pricolici politic precum Remus Grigorescu.

• Presa centrală nu a prezentat niciodată informațiile pe care le vei citi aici. Te rugăm să le distribui pentru ca poporul să cunoască adevărul despre acest individ duplicitar, mincinos şi trădător al intereselor ţării care, însă, pozează ca un mare modernist în aceste zile. Acum sper că înţelegeţi de ce tovarăşul premier ameninţă cu ciomăgeala pe cei care îi sunt împotrivă. Desigur, citeşti acest articol pentru că îți pasă de țara ta și de interesele ei. Iată o serie de informații șocante preluate de pe site-ul vice.com care scot în evidență caracterul primului ministru şi al clasei politice. Gândiți-vă că România, adică noi toți, depindem de deciziile acestui individ. Informațiile pot să îți creeze o stare de rău sau de revoltă și pentru asta ne cerem scuze, însă acesta este adevărul și trebuie tratat ca atare. Ponta, în calitate de avocat, i-a redactat lui Cocoș, până mai ieri soțul Elenei, actele mai multor firme, pe când era șeful Tineretului Social Democrat. Unele au fost implicate în contracte bănoase pe seama sistemului sanitar – autoritățile trimiteau românii la analize medicale la firmele clanului Cocoș. Altele acordau până în 2004 dreptul de plecare la muncă în Israel și în Spania, numai dacă plăteai „taxa Cocoș” pentru a obține „parafa Cocoș”. Ponta știa (sau ar fi trebuit să știe) cât de controversate erau firmele pentru care a prestat. Chiar în perioada serviciilor sale private pentru familia Udrea-Cocoș (2005-2006) izbucniseră scandaluri de presă în care numele acestor companii erau vehiculate. Atunci, Ponta era parlamentar. Firmele lui Cocoș erau acuzate public pentru fapte de corupție comise sub protecția guvernului Năstase. Adică, același guvern în care Victor Ponta dirija Corpul de Control. Ponta a tăcut și anul trecut, când s-a descoperit că firma de construcții a soțului surorii sale a încheiat contracte cu statul de peste o sută milioane de lei. Cel mai mare dintre ele a fost câștigat în ianuarie 2012, în timpul protestelor de stradă de la Universitate, în consorțiu cu o firmă care aparține partenerilor de afaceri și vechilor prieteni ai lui Cocoș. Altfel spus, la televizor partidul condus de Ponta empatiza cu românii cărora Boc le tăiase lefurile, iar în paralel, în tăcere, cumnatul său primea de la Guvernul Boc (din care făcea parte și Elena Udrea), un contract de 11 milioane de euro.

• Scenariu terifiant în PDL Vâlcea. Plecarea în vacanţă a lui Dorel Jurcan pe tărâmuri australe s-ar putea dovedi o perioadă de încărcare a bateriilor pentru acesta. Din surse liberale trioul Sami Vâlcu – Romulus Bulacu – Ştefan Prală a aflat că Jurcan nu este câtuşi de puţin decis să renunţe atât de uşor la funcţia de preşedinte al portocaliilor vâlceni. Buican şi Frâncu par să ştie deja că „buldogul” Blaga îl preferă pe Dorel Jurcan drept emisar al PDL pe lângă tabăra liberală din Vâlcea.

• Bătăi de cap pentru primarul din Vaideeni. Daniel Băluţă se confruntă cu o situaţie complicată lăsată „moştenire” de către fostul primar PC Ivan Jinaru. Vreo doi munţi obţinuţi în instanţă de patronul Omniasig Dan Adamescu, l-au pus pe jar pe noul primar liberal al comunei. Băluţă se zbate de ceva timp să găsească acte prin arhive cu care să dovedească faptul că Adamescu a comis un henţ” penal prin care a reuşit să îşi însuşească această avere.

• Vizita lui Ponta în America este o manevră foarte bine gândită de prostire a românilor. Când se va întoarce de acolo, această vizită va fi trâmbiţată prin toate mijloacele media, aşa încât să le bage în cap românilor simpatia americanilor pentru ei, iar cei ce protestează împotriva exploatărilor gazelor de şist şi metalelor preţioase de la Roşia Montană să aibă impresia că, de fapt, protestează împotriva Americii şi să se domolească. Asta-i toată filozofia acestei vizite. Altfel, nimeni din cercurile politice americane nu are nici cea mai mică consideraţie pentru Victor Ponta. O întâlnire cu Joe Biden se poate aranja printr-o firmă de lobby care are un onorariu în jur de 50-100 mii de dolari. Şi alţi 100-150 mii se dau ca donaţie la Partidul Democrat pentru ca Joe Biden să onoreze întâlnirea. Obligatoriu este ca Joe Biden să aibă ce spune presei americane după întâlnire pentru că acolo chiar că se monitorizează îndeplinirea promisiunilor. Nu ca la Ponta care poate să mintă într-una pentru că electoratul sau presa română au memoria de maxim 1 săptămână. Deci, interesant va fi dacă cei 200 mii de dolari vor fi plătiţi din conturile PSD sau se găseşte o scursură de la buget. Nu uitaţi că Ponta este consiliat de o firmă rusească!

• Deşi nu s-au tăiat bilete la întâlnirea dintre ministrul Economiei, Andrei Gerea, şi factorii de decizie din judeţ pe tema Oltchim, toţi şefii au vrut să ajungă acolo, ştiind că o să se discute chestiuni foarte serioase. Se pare că Ion Cîlea şi-ar fi asumat rolul de lider al judeţului Vâlcea şi tot el ar fi făcut invitaţiile pentru întâlnirea de la Bucureşti. L-a uitat, însă, pe primarul Râmnicului, Emilian Frâncu, care are intrare directă la noul ministru al Economiei, el fiind coleg de bancă în Parlament cu Andrei Gerea în legislatura trecută. Mai mult decât atât, Emilian Frâncu spune că Andrei Gerea preţuieşte opinia lui vizavi de Oltchim, mai ales că au o viziune comună privind combinatul şi anume funcţionarea integrată cu Arpechim Piteşti.