Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 24 iulie 2014

• Surse confidențiale din politicul mare dau ca sigură formula viitoare de conducere a ţării alcătuită din Klaus Iohannis – preşedinte şi Traian Băsescu – premier • Suflete şi caractere haine au dat ca sigură moartea liderului PSD, preşedintele Consiliului Judeţean – dr. ing. Ion Cîlea • Ni se întâmplă de multe ori să primim vizite la redacţie sau telefoane de la cititori, aceştia, în mod corect şi civilizat, manifestându-şi neînsuşirea criticilor noastre aduse politicienilor • O mare rumoare zumzăie fără glas la toate instituţiile care efectuează măsurători în teren, printre oameni

• Surse confidențiale din politicul mare dau ca sigură formula viitoare de conducere a ţării alcătuită din Klaus Iohannis – preşedinte şi Traian Băsescu – premier. După cum se ştie, de mult ţara noastră nu mai este condusă de la Bucureşti şi prin voinţa poporului, ci de cei cărora le-am fost vânduți. Trădarea la care a fost supusă România din 1990 şi până acum a mutat cancelariile guvernamentale autohtone în afara graniţelor ţării. Francmasoneria îşi face mendrele la noi, fie că este cea rusă, cea engleză, franceză sau marea finanţă evreiască. Antenele conducerii oculte din cei 237,5 km.p. sunt ambasadele de la Bucureşti, în special Ambasada americană. Şi cum SUA are interese geostrategice în România, prin ea se centrează şi de dă cu capul în toată zona europeana. Nenorocirea din Ucraina a sporit rolul ţării noastre în contextul euro-asiatic şi, ca atare, viitorul preşedinte nu va putea fi un rusofil sau simpatizant bolşevic, ci unul acceptat şi impus de Occident. Simţind acest lucru, candidatul Victor Ponta, un cameleon dovedit, a schimbat macazul, preluând afirmaţiile președintelui Obama și acuzând Rusia de vinovăţia susţinerii politice şi strategice a pro-ruşilor ucrainieni, după ce, la începutul crizei se arăta dispărut din viaţa publică naţională, recomandând moderaţie, alături de ministrul apărării Dusa şi lunaticul Şova. Acum (şi până după câştigarea alegerilor, dacă, totuși, se va întâmpla asta) se manifestă pro-occidental, în special pro-american. Numai că nu-i va mai merge ca până acum, trecutul arătându-i adevărata faţă de neo-comunist. Aşa că, la urne, nu contează cine votează, contează cine numără! Să sperăm că de data asta românii vor avea un pic de noroc și numărarea voturilor se va face bine.

• Zilele trecute, un zvon cutremurător a bântuit prin redacţiile locale, cabinetele administrative, sediile de partide politice şi cartierele Râmnicului. Suflete şi caractere haine au dat ca sigură moartea liderului PSD, preşedintele Consiliului Judeţean – dr. ing. Ion Cîlea. Numai că nu a fost aşa, personalitatea politică şi administrativă de prim rang a judeţului aflându-se la program, efectuând chiar şi vizite de lucru în teritoriu, prin asta denotând putere, voință, vigoare şi sănătate. Din practica profesională, ştim că românului îi plac situaţiile urâte (morţi, crime, accidente, sinucideri, etc.), care produc dureri şi suferinţe altora și nu lor, combinând şi complicând situaţii de cumpănă, într-un masochism revoltător de dezastru. Tuturor dezaxaţilor care au răspândit acest zvon sinistru (epicentrul minciunii judeţene se află în politicul de opoziţie!), preşedintele Cîlea le transmite că este bine şi se recuperează în convalescenţă, nelipsindu-i pe vâlceni de prezenta sa la Consiliul Judeţean şi în campania electorală pentru noiembrie. „Nu mă pot supăra prea tare pe răutăcioși” – a zis acesta – „pentru că printr-un astfel de zvon mi-a murit moartea!”.

• Ni se întâmplă de multe ori să primim vizite la redacţie sau telefoane de la cititori, aceştia, în mod corect şi civilizat, manifestându-şi neînsuşirea criticilor noastre aduse politicienilor, în special celor din arcul guvernamental. De fiecare dată, prin dialogul susţinut, ne-am expus convingerile legate de cazurile semnalate, despărţirea de concetăţenii nemulţumiţi fiind amicală dar… ca în gară: fiecare cu convingerile sale, rămânând, totuși, prieteni. Rolul presei adevărate este să citice Puterea, lucru aproape de neînțeles de cititorii limitați intelectual. Deşi nu am fost de acord cu concluzia confraţilor din presa naţională care semnalau că românii în vârstă de peste 60 de ani votează devotat cu pesediştii – orice dovezi le-ai aduce că greşesc flagrant faţă de electori şi de viitorul democratic al ţării – trebuie să recunoaștem că au dreptate. „Nu îi poţi scoate pe aceștia de pe şine, orice argumente şi probe le-ai aduce, pentru că egoismul lor nu are în vedere viitorul copiilor şi nepoţilor lor, deviza care îi guvernează fiind «După noi, potopul!»”. Convingerea aceasta ne-a fost confirmată de telefonul unui cititor în vârstă de 80 de ani, din Brezoi, unchiul răposatului Sergiu Purice – istoric râmnicean dispărut dintre noi într-un stupid accident auto. Domnia sa este foarte supărat pe rubrica noastră de pamflet „Pataliputra” unde adresăm critici guvernanţilor, ultimul subiect vizat fiind autismul premierului Ponta şi al ministrului de finanţe harvardist, în Cabinetul preşedintelui României, la Cotroceni, pe tema reducerii CAS. Dovedind că este superficial în înțelegerea ruşinosului eveniment, cititorul nostru a ţinut ca orbul de bâtă minciuna lui Ponta care a spus că Traian Băsescu s-a purtat bădărăneşte cu domnişoara Petrescu, pârâta ministru de finanţe, în dialogul purtat cu aceasta. Degeaba i-am spus noi că publicarea înregistrării discuţiilor cu pricina arată că preşedintele nu a depăşit limitele civilităţii în dialog, fiind doar uşor ironic cu o „specialistă” absolventă a universităţii americane Harvard prinsă cu lecția neînvățată, domnul Purice nu se dădea jos de pe şinele pe care „circula” legat la ochi de postul tv Antena 3. I-a intrat în cap minciuna lui Ponta şi nimic nu-i mai poate arăta realitatea. Câtă ură poate avea acest vechi comunist bolşevic, alterat și de venerabila vârstă pe care o poartă! Iată, deci, cine votează la iarnă. Pensionarii ne vor duce, iar, în braţele ruşilor, iar omul votat de ei la președinție ne va înscrie în viitoarea URSS – Confederația Statelor Independente. Ce-i de făcut, că nu putem emigra ca să-i lăsăm fără pensii pe bătrânii neputincioși fizic şi nici nu le putem stinge lumina (din ţară) copiilor şi nepoţilor noştri?

• O firmă de cherestea din Băbeni şi-a încetat activitatea de mai bine de două săptămâni pentru că patronul societăţii nu a plătit curentul şi gazul. Angajaţii au fost trimişi aşadar acasă, fără salariile încasate de luni de zile şi fără nicio speranţă că vor reveni la muncă sau că-şi vor primi lefurile restante. Mai mult decât atât, sursele noastre ne-au dezvăluit că patronul cu pricina nu le-ar fi plătit salariaţilor nici cărţile de muncă, iar infracţiunile continuă la Băbeni.

• O mare rumoare zumzăie fără glas la toate instituţiile care efectuează măsurători în teren, printre oameni. Este prima dată, de la cazul Teodor Meleşcanu, când un candidat virtual, cu mai bine de 4 luni înainte de data scrutinului electoral, începe să o ia la vale în măsurători. Este cazul lui Victor Ponta. Care a scăzut cu aproape 10 procente sub cota partidului. Mai mult decât atât, la întrebările libere, numele lui stă şi mai prost. Însă, la nivel oficial, toată lumea tace complice. Pe surse, lucrurile sunt cât se poate de clare. Iar Băsescu, la curent cu aceste date, a turnat benzină pe foc dând publicităţii înregistrările de la Cotroceni. Consultanţii lui Ponta au fost îngroziţi. Dealtfel, se pare că există o tendinţă de intrare în remisiune, în sensul că nu mai exercită un atât de mare grad de intoxicare, a mesajelor de la Antena3. Care, potrivit unor măsurători de specialitate, prin repetarea lor obsesivă, au ajuns să irite şă să provoace reacţii adverse. Cea mai bună dovadă este faptul că măsurătorile efectuate pe efectul BERCEA asupra lui Băsescu au arătat mai degrabă o notă bună pentru preşedinte. Iar efectul trebuia să fie devastator. Să-l facă necredibil din perspectiva a ceea ce urmează să se întâmple la toamnă.