Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Kim Ir Sen de România

Premierul Victor Ponta a susţinut o conferinţă de presă la Palatul Victoria în care a lăudat iniţiativa reducerii CAS, afirmând că aceasta, „dincolo de calculul de contabil de CAP”, este o măsură sustenabilă. Acţiunea s-a vrut a fi o prezentare a bilanţului la doi ani de activitate în fruntea guvernului, lăudându-se cu realizările obţinute ca premier. Profitând de faptul că preşedintele Băsescu nu se află în ţară, mitomanul a prezentat ziariştilor acreditaţi ceea ce nu a putut arăta la Cotroceni când, la întrebările şefului statului privind sustenabilitatea reducerii CAS, nu a fost în stare să aducă nici un argument sau soluţie, făcându-se de râs. Tot ce a spus Ponta e abureală. Acoperirea deficitului la CAS se va face prin supra-impozitarea proprietăţilor (de la 0.1% actual la 2% pentru persoanele fizice, adică – să înţeleagă oricine – mărire de 20 de ori). După cum ştiţi proiectul s-a retras de pe site, dar este în vigoare.

Este formidabil omul ăsta cum se faultează public de unul singur! Şi iată de ce. Nu a renunţat la stilul care i-a dat porecla de plagiator naţional. În prezentarea bilanţului la doi ani de activitate, el s-a folosit de un infografic publicat de Ziarul Financiar fără să citeze sursa acestuia. Titlul graficului, compoziţia sa, culorile folosite şi exemplele date sunt identice. De asemenea, nota explicativă, este identică. Raportul este încă o dovadă că Ponta ne ignoră. Nu-l interesează ce opinie are poporul despre el. El şi-a format propria opinie despre popor şi ştie că acesta poate fi uşor manipulat.

Ştie că românii sunt doritori de scandaluri şi se uită la antenele lui Voiculescu (TV-ul preferat al lui Ponta), puse în slujba sistemului mafiot care a împânzit România. De fapt, treaba cu reducerea CAS este foarte simplă. Victor Ponta are nevoie de voturi din dreapta, pentru a ajunge la Cotroceni în decembrie. Ce faci pentru asta? „Încurajezi” mediul de afaceri, vânturând ideea că din banii economisiţi se vor crea locuri de muncă. Măsura este electorală, nu populistă. Ponta nu mai are nevoie de populism pentru a-şi asigura voturile prostimii – electoratul lui este oricum captiv (al Antenei 3, eventual) şi-l votează, indiferent ce-ar face. Dacă dorea să „dea o gură de oxigen” la tot cartierul, putea să scadă cota unică de impozitare. Sau putea să scadă TVA, pentru că tot critică acel procent de 24 %. De ce n-a făcut-o? Pentru că mai-binele se dizolva în toată masa socială şi risca să treacă neobservat. Asta, pe de o parte. Pe de altă parte, returnările ilegale de TVA sunt şi ele o sursă consistentă de bani pentru campanie.

Mi-e groază de pe acum că va începe campania electorală şi o să-i văd mutra lui Ponta pe toate gardurile. Un Kim Ir Sen de România. Mulţi dintre românii nemulţumiţi de politicieni doreau ca ţara să fie condusă de profesionişti. S-au bucurat că o absolventă de Harvard a fost numită Ministrul Finanţelor, deşi îi descoperiseră lipsa cvasi-totală de experienţă în conducerea finanţelor unei companii din economia oricărei ţări, companie oricât de mică ar fi fost. Lipsa sa de experienţă rezultă din CV-ul bogat în studii şi lucrări teoretice, în intervenţii la diverse seminarii. Totuşi, oamenii de bună credinţă au sperat că tânăra lipsită de experienţă practică va face vreo minune care să ajute la dezvoltarea ţării. Concluzia? Tânăra s-a nărăvit rapid la trucurile pesediste, mincinoase, a devenit un „tânăr politruc de încredere”, aşa cum erau tinerii utecişti.

P.S.: – Nu vedeţi că în fiecare zi Il dottore nu vă spune decât ceea ce vreţi să auziţi? Câte minciuni din astea ne-au fost servite de doi ani jumate. Dacă aveţi timp să-l credeţi, nu aveţi decât. Dar va veni ziua scadenţei. Ştiţi ce vor face PSD-iştii când vor ajunge la fundul sacului? Vor da vina pe Băsescu şi pe Boc că ăştia sunt vinovaţii de serviciu. Şi apoi vor începe să vândă România la bucată. Români, treziţi-vă până nu e prea târziu. Doamne ajută!