Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 15 septembrie 2014

• Nimeni nu ştie de ce Kuky Tăriceanu a ales să se transforme în Trădiceanu (cu varianta Slugărniceanu) • Un fost ofiţer nazist, jignit de comparaţia cu regimul Băsescu, a strigat la premierul Ponta: „Noi am făcut autostrăzi, bă!” • Acum 10 ani, am încercat să urmăresc o emisiune, la antena3 şi mi-a bufnit televizorul • Afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit căruia printre candidaţii la Preşedinţie ar fi un ofiţer acoperit, au creat stupoare şi un mare mister

• Nimeni nu ştie de ce Kuky Tăriceanu a ales să se transforme în Trădiceanu (cu varianta Slugărniceanu) şi să devină, din lider influent al PNL, un slujbaş pe lista de plată a PSD. Însă PSD-ul lui Ponta îl ţine în şah şi îl „ademeneşte ca pe un câine doar până la uşa bucătăriei, dar nu înăuntru” (la guvernare). Toată lumea politică crede că plecarea multor aleşi PNL înspre persoana fizică Tăriceanu a avut la bază calcule pragmatice, dintre care accesul la resurse a fost cel mai important resort. Din această cauză, PLR va sta în aria PSD de influenţă tot atâta timp cât PSD se va afla la guvernare şi un premier PSD se va avea acces la robinetele acestor resurse. Pe termen scurt, alegerea lui Klaus Iohannis ca preşedinte a României nu va duce la schimbarea stării de fapt, decât dacă, ulterior acestei alegeri, ACL va încerca coagularea unei formule de alianţă guvernamentală majoritară în parlament – în acest context, formaţiunea lui Tăriceanu ar putea avea un rol esenţial. Locul celor din PLR este mai degrabă alături de cei care au ales să fie loiali PNL dincolo de propriile lor nemulţumiri, fireşti într-o evoluţie atât de complicată a partidului cum a fost aceea a anului 2014.

• Un fost ofiţer nazist, jignit de comparaţia cu regimul Băsescu (despre care liderul PSD a afirmat că este regim nazist), a strigat la premierul Ponta: „Noi am făcut autostrăzi, bă!”. Aflat în Argentina, la tratament pentru reumatism, ofiţerul nazist Gottfried von Ottomotor, a intervenit telefonic într-o emisiune la România TV, pentru a lua apărarea regimului din care a făcut parte, în faţa lui Victor Ponta. „Să asociezi al Treilea Reich cu o ţară care nu e în stare să facă un rahat de autostradă denotă o prostie aparte”, a spus ofiţerul. Acesta a continuat precizând că s-a abţinut cu greu să nu intervină şi când „papagalul de Mazăre a apărut îmbrăcat în uniforma noastră. Pentru asemenea insultă, un tip care nu e în stare să dea măcar cu mătura la el în oraş ar fi fost împuşcat de cel mai prost caporal al nostru”, a declarat Gottfried. Acesta a menţionat că în cazul în care nazismul revine la putere, va sugera colegilor săi de nazism să evite România în cazul unei cuceriri. „N-am vrea să ne strică tehnologia de ultimă oră în gropile de pe drumurile voastre”.

• Nişte medici la un congres. Medicul american: – La noi în America, medicina este atât de avansată încât scoatem un rinichi de la unul, îl transplantăm la altul şi după 6 săptămâni lucrează! Medicul german: – În Germania scoatem un plămân, îl transplantăm la altul şi în 4 săptămâni lucrează! Medicul rus: – În Rusia scoatem jumate de inimă de la unul, transplantăm şi-n 2 săptămâni cel cu transplantul începe lucrul. Medicul român: – Sunteţi slabi! În România am luat câţiva fără creier şi fără inimă, i-am pus în guvern şi acum toţi ne căutăm de lucru!

• Acum 10 ani, am încercat să urmăresc o emisiune, la antena3 şi mi-a bufnit televizorul. După 5 ani, am încercat să schimb canalul tradiţional familiei mele de filme pe antena3 şi iarăşi mi-a pocnit televizorul. Pentru ce să dau atâţia bani pe televizoare? Ca să le arunc din cauza unei găuri de scurgere televizate? Televizoarele mele au reacţionat prompt. Ca atare, am ajuns la concluzia că a3 dăunează grav nu numai cerebelului cetăţenilor, dar şi aparaturii electronice!

• Afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit căruia printre candidaţii la Preşedinţie ar fi un ofiţer acoperit, au creat stupoare şi un mare mister. Oare cine, oare cine să fie? Să fie motociclistul amorezat sau ex-baschetbalistul vesel? Fostul senator PSD, Valer Marian, a dezvăluit cine este, afirmând că Victor Ponta a fost ofiţer SIE, spunând şi cine l-a racolat. Iată întrebarea senatorului amintit, fost coleg de partid cu acuzatul, pusă premierului: „Dacă este adevărat că, în anul 1997, în timp ce eraţi procuror, aţi fost racolat în Serviciul de Informaţii Externe (SIE) de către generalul Cornel Biriş şi dacă aţi activat în unitatea deplin conspirată denumită „Umbre” sau H? Dacă aţi fost trimis la specializare antimafia în Italia, cu misiunea de a o monitoriza pe Carla del Ponte, fost procuror antimafia, ulterior, procuror şef al Tribunalului Penal pentru fosta Iugoslavie?” Nici până în ziua de astăzi Ponta nu a răspuns la întrebările senatorului independent Valer Marian. Totuşi, apasă tasta 3, dacă vrei să afli adevărul. Răbdare doar!

• Unul din sloganele PSD este „Mândri că suntem români”. Sună bine, sună frumos, dar uite că a venit unul din cei mai vocali şi impertinenţi pesedişti să strice sloganul partidului. Deşi acest partid duce o adevărată bătălie pentru a demonstra că are doar oameni patrioţi şi mândri că sunt români, Mădălin Voicu, pe de altă parte, de etnie rromă, dar cetăţean român, are şi a avut o serie de declaraţii mai puţin patriote de-a lungul timpului. Voicu declară într-un interviu în apropierea alegerilor parlamentare că „românii sunt laşi şi trădători”, adăugând că „ţiganii nu sunt” aşa. „În curând o să fac un proiect de lege prin care cerşetoria să fie interzisă. Cerşetoria are mai multe forme. Nu pot să dau, ca orice român, vina pe ţigani, ca să mă disculp pe mine. Românii au foarte multe calităţi, superbe, pe care alte popoare nu le au, dar au două defecte: sunt laşi şi trădători. Ceea ce ţiganii nu sunt”, spunea deputatul PSD Mădălin Voicu, într-un interviu pentru Ziare.com. Se mai mândreşte acum Voicu că e român? Dar pesedeul se mai mândreşte cu el?

• Pataliputra