Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 14 aprilie 2014

• La mijlocul săptămânii trecute, Râmnicul a fost zguduit de o veste tristă: a murit Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Gherasim Cristea • Iată mobilul împuşcării lui Ceauşescu! • Victor Ciorbea a renunţat la funcţia din ASF pentru a candida pentru funcţia de Avocat al Poporului • Magistraţii au avut de-a face de-a lungul timpului cu tot felul de cazuri ciudate • La un seminar al femeilor, pe tema „Cum să trăieşti într-o atmosferă de dragoste cu soţul tău”, participantele au fost întrebate dacă îşi iubesc soţii

• La mijlocul săptămânii trecute, Râmnicul a fost zguduit de o veste tristă: a murit Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Gherasim Cristea. Dacă Dumnezeu l-ar fi ajutat un pic mai mult, peste patru luni împlinea vârsta centenarului. Dar nu a fost să fie şi Cel de Sus l-a chemat la cele Veşnice. Ortodocşi fiind, ne-am fi aşteptat la o altă atitudine a conducerii judeţului, politicului şi societăţii vâlcene. Nu se impunea un doliu general abordat, ci doar un doliu în sufletul tuturor. Dar nu a fost să fie aşa. Nici măcar preoţimea judeţeană (vreo 1.000 de preoţi activi) nu s-a arătat prea marcată de greaua durere. Am văzut preoţi (tineri) fugind de la ceremonia înhumării, de parcă ar fi fugit de la internat sau de la orele şcolare. Am văzut preoţi (tineri) cu zâmbete pe faţă, veseli şi nemarcaţi de pierderea suferită de întreaga Arhiepiscopie. Am văzut şi auzit o fanfară cu alămuri şi tobe defilând prin oraș în ritmul muzicii sâcâietoare. Am văzut politicieni şi conducători administrativi, la şuete sau la şpriţ, de parcă Vlădica Gherasim nu le-ar fi dat o mână de ajutor, cândva, să se afirme și să devină cine sunt azi. Am văzut prea puţini parlamentari, în Palatul Episcopal, la slujba înmormântării, iar o parte din cei prezenţi au mimat suferinţa împărtăşită doar din motive electorale. Prea puţin s-a plâns la înmormântare, semn că masculinitatea şi bărbăţia se poate mima bine, atunci când trecerea spre nefiinţă a unei personalităţi bisericeşti şi sociale nu le atinge sufletul şi le este indiferentă. Multă ipocrizie a arătat acest trist eveniment. Citându-l pe un preot, cam dedat indisciplinei şi desfrâului bahic, iertat de nenumărate ori de Înaltpreasfinţitul Gherasim pentru prostiile făcute, zicem și noi: „să vedem cine o să mai fie înţelegător şi să judece cu duhul blândeţii prostiile făcute de preoți, dacă se duce TATAIA”. Da, „Tataia” s-a dus şi, în culise, a început lupta pentru scaunul arhiepiscopal. Mizerie şi ipocrizie, dar speranţa întronării unui prelat drept, cinstit şi cutezant, în fruntea Bisericii vâlcene, începe să prindă contur. Încet, încet, bârfele sunt transmise presei locale, pentru inseminarea discordiei şi tulburarea colectivităţii preoţeşti. Mai este mult până va ieşi fum pe coşul Arhiepiscopiei, semn că „armata” celor 1.000 de preoţi are conducător. Pentru că este mult prea proaspătă săvârşirea celui care a fost un bun, drept, cinstit şi patriot ierarh venerabil al Sfântului Sinod, nu-i vom arăta cu degetul pe nevrednicii slujitori ai Bisericii lui Hristos din judeţul nostru. Dar nici nu-i vom ierta în viitor!

• Iată mobilul împuşcării lui Ceauşescu! Cine a câştigat? Românii de rând nu prea au câştigat, trăiesc aproape la fel de greu ca-n 1989… au câştigat doar puţină libertate, dar fără bani în buzunar libertatea nu e bună de nimic. Dar, în schimb, Grecia şi China s-au înfruptat din FLOTA României, Coroana Britanică are Combinatul Galaţi, ruşii au Alro şi Mechel Câmpia Turzii, austriecii şi nemţii au fabricile de ciment, Petrom şi BCR… americanii au primit 2 miliarde prin Bechtel, acum vor şi gazele de şist, aurul… băncile mondiale evreieşti au câştigat 150 miliarde euro, bani pe care trebuie să-i dăm înapoi!

Probabil Ceauşescu trebuia schimbat, România rămăsese cu 20 de ani în urma lumii civilizate, dar schimbarea lui trebuia făcută prin corectarea unor neajunsuri, nu prin distrugerea economică a României.

• Victor Ciorbea a renunţat la funcţia din ASF pentru a candida pentru funcţia de Avocat al Poporului, cu susţinere. Ce credeţi? Când Ciorbea a stat ani de zile pe la TV-uri şi a „combătut” împotriva PDL şi Băsescu, fără argumente, fără motive, era considerat de uslamişti ca fiind patriot. Acum, cu nesimţirea-i caracteristică, el îşi cere răsplata ca toţi cei care au contribuit la aducerea la guvernare a USL. Ne întrebăm însă de ce pentru aceste funcţii înalte nu se face control psihiatric?

• Se spune că Tăriceanu este primul beneficiar al pomenii pesediste. Eu ştiu că pomană este atunci când dai degeaba. Ori Tăriceanu a plătit deja foarte scump. A dat cinstea şi onoarea, pe ce? Pe o funcţie. Ruşinos!

• Magistraţii au avut de-a face de-a lungul timpului cu tot felul de cazuri ciudate. Cel pe care l-au judecat la începutul anului, însă, sparge toate tiparele. Un italian va face închisoare pentru un motiv cât se poate de amuzant: se pare că acesta este prea bun la pat. Cum este posibil aşa ceva? Mai mulţi vecini au făcut plângeri la poliţie în legătură cu zgomotele din dormitor, aşa că bărbatul a primit şase luni de puşcărie cu executare. Să ne gândim la iubita Loverboy-ului?!

• La un seminar al femeilor, pe tema „Cum să trăieşti într-o atmosferă de dragoste cu soţul tău”, participantele au fost întrebate dacă îşi iubesc soţii. Toate au ridicat mâna, aprobator. Atunci au fost întrebate când le-au spus, ultima dată, soţilor, că îi iubesc. Unele au răspuns că azi, altele că ieri, altele că nu-şi amintesc. Atunci participantele au fost rugate să le expedieze soţilor un sms, cu textul „Te iubesc, dragule” iar apoi să schimbe telefoanele între ele şi să citească răspunsurile primite. Iată câteva: • Cine eşti?

• Aaa, mama copiilor mei, te simţi bine? • Ce mai e acum?! Ceva cu maşina? • N-am înţeles ce ai în vedere. • Ce-ai mai făcut acum?! De data asta nu te mai iert. • !?!? • Nu mă lua pe ocolişuri, spune direct cât vrei. • Oare visez?! • Dacă nu-mi spui cui îi este adresat mesajul, fac moarte de om! • Te-am mai rugat să nu bei! Dacă simţi că te obosesc, pot să plec. • Răspunsul la ce vrei tu este nu!

• 4 din 10 români cred că Soarele se învârte în jurul Pământului! Dintre aceştia, politic, 80% sunt de… stânga. Vă rugăm să trageţi singuri concluzia: de ce şi de către cine este susţinut Pinochio.

• Ponta este doctor. Nici nu se mai ştie câţi pacienţi a salvat el şi echipa sa de eminenţi specialişti în prestidigitaţie! De aceea este natural să fie un om bogat. Soţia sa la fel. Aţi mai văzut hârciog sărac? Toţi au grăunţe în fălci. Dar acum, cu Mazăre, Ponta riscă. Mazăre poate să îi dea în gât cu roşu de Moskova. În schimb, Antonescu vrea să îi dea cu albastru de metil. Chestiune de culori, gusturile nu se discută. Tratament să fie!