Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Puşcăriaşul original

Unul din episoadele politice care au consternat partea populaţiei ţării care încă îşi mai păstrează educaţia şi demnitatea existenţială a fost acela al reţinerii la DNA a primarului Radu Mazăre de la Constanţa. S-a iscat un mare scandal, spaimă în curtea PSD, majoritatea românilor bucurându-se că totuşi se mai face dreptate în România. Întrebat fiind cum comentează percheziţiile efectuate la locuinţa liderului PSD Radu Mazăre şi reţinerea acestuia, premierul Victor Ponta a declarat că nu crede că procurorii vor reuşi să ancheteze 7,4 milioane de români până-n noiembrie, când va pleca Traian Băsescu de la Cotroceni. Sigur 7,4 milioane. Cu observaţia că au votat toţi membrii şi simpatizanţii PSD decedaţi în ultimii 23 ani. Dragnea ştie despre ce e vorba.

Imediat după eliberarea primarului Constanţei, Ponta spunea că îl apreciază şi mai mult pe edilul de la malul mării după ce l-a văzut scăpat din arestul preventiv. Mai mult chiar, după eliberare, în PSD s-a dezlănţuit o mimare a bucuriei şi a liniştii totale. E ca şi cum sistemul real de opresiune ar fi fost învins sau anchetarea în stare de libertate ar echivala cu un verdict de achitare pe fondul cauzei.

Ponta are visuri erotice după ce pleacă Băsescu. Visează un pesedist preşedinte şi un guvern tot pesedist. Să vezi atunci dezmăţ: toţi penalii pot fura în continuare, ba mai mult, sunt invitaţi şi alţii la jumulit România. Nu văd meritul plagiatorului în încheierea mandatului preşedintelui Băsescu. Este de neînţeles cum poate să-şi aroge un merit de victorie, când preşedintele îşi încheie legal mandatul. Votanţii lui Mazăre asta vor înţelege – că Traian Băsescu a plecat de la Cotroceni alungat de Ponta. Devine clar că PSD-ul este implicat în justiţie prin numiri politice, trafic de influenţă, coerciţii şi opresiuni.

Până la un punct, eu îl înţeleg pe plagiatorul mincinos. Fără baronii locali, PSD-ul dispare din viaţa politică, dar când ajungi să încaleci justiţia pentru a-i apăra de fărădelegile făcute, te faci părtaş la fărădelegi şi intri în aceeaşi oală cu penalii. Baronii sunt opera noastră, a românilor în mare majoritate needucaţi, corupţi, fraieri, „spălaţi pe creier”. Fără votul acestei majorităţi, baronii nu aveau cum să existe. Este important ca să punem această majoritate de „prostănaci” în faţa oglinzii şi să-i spunem: iată ce aţi făcut. Vina e a voastră!

Sigur, să-l ştii colo pe Mazăre învârtindu-se în celulă ca măzărichea-n fluierul de impiegat ori de câte ori se umflă, şuieră şi se vaită Crivăţul Dobrogei pe sub uşa celulei nu-i deloc puţin lucru, ba este chiar vital pentru asanarea mlaştinii democraţiei originale. Mazăre s-a deghizat în toate personajele posibile, dar în puşcăriaş nu s-a deghizat niciodată. Are acum posibilitatea de a fi puşcăriaş original, şi nu doar într-un rol de moment. Toate valorile socialismului triumfant se năruie, una după alta. Păi, unde o să ajungem, dacă până şi pe Che Mazăre Guevara îl umflă mascaţii ăia răi? Poate la un pic de justiţie fiscală şi socială. Poate la mai multă normalitate.

Arestarea lui Vociulescu, însă, este de importanţă crucială pentru viitorul european şi Nord-Atlantic al României. Nu cred că există pericol mai mare pentru democraţie decât Varanul. Românii vor putea începe să scoată capul din cenuşar abia după ce Voiculescu pleacă să doarmă nişte binemeritaţi ani de odihnă pe ţambalul rabatabil al celulei. Trebuie să salvăm România de sub jugul regimului Ponta care tinde să transforme PSD-ul într-un partid-stat prin controlarea instituţiilor statului şi a justiţiei, repetând istoria din perioada 2000-2004, când era condus de mentorul său Adrian Năstase. De aceea, la alegerile din anul acesta trebuie să ieşim la vot în număr cât mai mare!