Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Afaceristul Droaşcă, între acuzaţii de corupţie şi afaceri în flăcări

Unul dintre cei mai controversaţi oameni de afaceri din Vâlcea este, fără doar şi poate, Dumitru Dan Droaşcă. El s-a făcut remarcat, în plan negativ ce-i drept, în cursul anului trecut, atunci când a fost arestat pentru dare de mită. Mai apoi s-a aflat că Droaşcă mai este implicat într-un scandal de corupţie, el autodenunţându-se în dosarul poliţistului de la Permise, Dan Liviu Dumitru, şi transformându-se în „victimă”. Şi cum pare că ghinionul îl caută pe Dumitru Dan Droaşcă, acum omul de afaceri are alt gen de probleme. Săptămâna trecută, fabrica sa de cherestea din Băbeni a luat foc din cauza unor angajaţi. Nu puţini sunt cei care afirmă însă că, de fapt, oamenii au încercat să se răzbune pe patronul lor, pentru că se pare că nu şi-au mai primit salariile de 3 luni de zile.

În seara de 9 aprilie a.c., pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) General Magheru Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea incendiului la fabrica de cherestea a omului de afaceri Dumitru Dan Droaşcă, din Băbeni. Două autospeciale s-au deplasat la faţa locului pentru a constata că, de fapt, flăcările au fost declanşate de câţiva angajaţi care au aruncat jar rămas nestins în apropierea depozitului de rumeguş. „Flăcările s-au declanşat în zona depozitului de deşeuri rezultate în urma prelucrării elementelor de mobilier, iar până la stingerea incendiului a ars o cantitate de aproximativ o tonă de rumeguş. După aproximativ o jumătate de oră de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage la alele din zona de producţie” – susţin pompierii vâlceni.

Sigur, conform estimărilor, paguba suferită de afaceristul Droaşcă este nesemnificativă în comparaţie cu bunurile care au fost salvate. Însă, ceea ce omul de afaceri trebuie să aibă în vedere este că angajaţii săi se plâng că nu şi-au mai primit salariile de circa 3 luni de zile.

Judecat pentru dare de mită

Aşa cum spuneam, Droaşcă s-a făcut cunoscut anul trecut, atunci când a fost arestat preventiv pentru dare de mită. El a fost prins în flagrant, în timp ce încerca să dea mită 7.500 lei (o tranşă din suma totală de 25.000 de lei) unui membru al Consiliului de Administraţie al unei obşti de moşneni din comuna Vaideeni. De fapt, Dumitru Dan Droaşcă avea nevoie de susţinerea lui O.D., care pe lângă membru al obştii este şi vicepreşedinte, pentru a obţine aprobarea în vederea achiziţionării unui parchet de material lemnos. Problema a fost că pentru acest pachet de material lemnos era nevoie de organizarea unei licitaţii, însă Droaşcă a încercat să îl obţină prin încredinţare directă, mituindu-l pe vicepreşedintele Obştii de moşneni din Vaideeni. Manevra nu i-a mers, pentru că O.D. a refuzat să se transforme într-un infractor şi l-a denunţat pe mituitor.

Cu toate că a fost prins în flagrant în timp ce dădea mită, Dumitru Dan Droaşcă a fost absolvit de orice vină la sfârşitul lunii martie a.c., atunci când judecătorii de la Tribunalul Vâlcea l-au achitat în acest dosar.

Tot anul trecut, Droaşcă a mai fost implicat într-un alt dosar penal. Este vorba despre dosarul de corupţie în care a fost condamnat poliţistul de la Permise, Liviu Dumitru Dan, însă aici, chipurile, Dumitru Dan Droaşcă s-a constituit parte vătămată, după ce s-a autodenunţat pentru dare de mită.