Acasă Pataliputra Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 1 mai 2014

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 1 mai 2014

• Cu puţin timp în urmă am asistat la un scandal uriaş între Palate: Băsescu şi Ponta au trecut la faza pe ameninţări cu plângeri penale şi dosare. • Spre Jilava: „Porniţi împreună tovarăşi”! Judecătorul Stan Mustaţă a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în dosarul de mită în schimbul unor soluţii favorabile în dosare. • Procurorii DNA au făcut percheziţii în dosarul „Case pentru săraci” al primarului Constanţei, Radu Mazăre, la mai multe adrese, 12 mai exact, printre care şi la vila politicianului cu beretă comunistă de pe malul lacului Siutghiol, din Mamaia. • În curând vom publica o anchetă care va zgudui clasa politică: apartamentele de lux care îi leagă pe Ponta, Udrea, Blaga şi Dan Andronic – directorul EVZ. • A fost odată, mai bine nu ar fi fost, un băiet cucuiet cu ochelari de cal pe nas şi nu tocmai zdravăn la cap.

• Cu puţin timp în urmă am asistat la un scandal uriaş între Palate: Băsescu şi Ponta au trecut la faza pe ameninţări cu plângeri penale şi dosare. Preşedintele Băsescu a lansat o serie de acuzaţii la adresa premierului şi a tovarăşilor acestuia din partidul de la guvernare. Plângerea penală a lui Ponta a fost făcută într-un moment în care poate izbucni un război regional şi a fost depusă exact în ziua în care preşedintele Băsescu vizita distrugătorul american USS Donald Cook prezent în Marea Neagră, gata să riposteze oricând împotriva forţelor lui Putin care continuă într-un mod îngrijorător politica anexionistă. Cu alte cuvinte, scandalul Firea este unul artificial, reprezentând un război ascuns între Statele Unite şi Rusia-China, ale căror interese le urmăreşte premierul Victor Ponta. Chiar credeţi că lui Ponta îi pasă de Firea? De ce i-ar păsa mai mult de ce ar putea păţi Gabriela Firea şi nu depune plângere penală pentru calomnie? Că în fond, nu e prima apariţie publică a preşedintelui în care îl acuză pe premier de fapte de corupţie. S-a mai întâmplat şi anul trecut, cu ocazia scandalului de la CFR Marfă şi Roşia Montană. Atunci însă, Rusia nu intrase în Ucraina, şi Ponta nu făcea niciun joc politic regional, pentru că efectiv îi păsa doar să-şi menţină cabinetul în funcţiune.

• Spre Jilava: „Porniţi împreună tovarăşi”! Judecătorul Stan Mustaţă a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în dosarul de mită în schimbul unor soluţii favorabile în dosare. El este acuzat de „constituirea unui grup infracţional organizat” şi de faptul că a solicitat, prin intermediul altor persoane, sume de bani pentru obţinerea unor sentinţe judecătoreşti favorabile, potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Alături de acesta a fost arestată preventiv şi grefiera Mariana Curea. Judecătorul urma să judece marţi un nou termen la Curtea de Apel în dosarul ICA, în care Dan Voiculescu este condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. Surse judiciare au declarat că la dosarul lui Mustaţă există probe şi interceptări care arată că acesta ar fi luat mită pentru soluţionarea favorabilă a 6 dosare, între care şi cel al lui Mihai Stoica, dar şi dosarul ICA. Mustaţă ăsta, un nemernic… Câţi or mai fi ca el în ţara asta? Asta e România! De-aceea sunt îngrijoraţi americanii, pentru că aceste încrengături ordinare între oligarhi, oamenii politici şi justiţie, ameninţă securitatea statului. Exact ca în Ucraina! Influenţa oligarhilor prin posturile tv pe care le deţin şi prin mass-media în general, manipularea ordinară prin care spală creierele oamenilor cu minte puţină în ţara asta, în scopul răsturnării ordinii şi a statului de drept, este forte periculoasă. DNA-ul lucrează la capacitate maximă. Justiţia noastră îşi face perfect datoria, în ciuda celor 7,4 milioane de uslamişti penali şi iubitori de penali. Oamenii ăştia nici nu ştiu ce i-a lovit. Habar n-au de unde li se trage. DNA-ul i-a băgat încet în disperare. Felicitări DNA! Bravo SRI! Mulţumim SUA şi UE! Şi nu în ultimul rând, multă sănătate pentru eroii noştri, procurorii şi judecătorii, preşedintele Băsescu şi parlamentarul Monica Macovei, directorul George Maior, şi mulţi, mulţi români cinstiţi, care au sperat şi au crezut în statul de drept.

• Procurorii DNA au făcut percheziţii în dosarul „Case pentru săraci” al primarului Constanţei, Radu Mazăre, la mai multe adrese, 12 mai exact, printre care şi la vila politicianului cu beretă comunistă de pe malul lacului Siutghiol, din Mamaia. Percheziţiile la s-au lăsat cu „recoltarea” unor pliculeţe cu praf misterios duse spre analiză de laborator. Anchetatorii nu fac publică această informaţie întrucât s-ar putea demara o altă anchetă, dacă anumite scheme şi relaţii de afaceri ale lui Mazăre vor fi confirmate ulterior. Până una alta, având în vedere probelor ridicate din casa lui Mazăre, putem avea în curând confirmarea faptului că primarul PSD se droghează. Din informaţiile noastre, pliculeţele strânse de DNA nu sunt suficient de multe încât primarul să fie acuzat de trafic de droguri, ci pur şi simplu este un consumator…

• În curând vom publica o anchetă care va zgudui clasa politică: apartamentele de lux care îi leagă pe Ponta, Udrea, Blaga şi Dan Andronic – directorul EVZ. Apartamentele cumpărate de premierul de stânga al României, au fost construite de firma lui Dan Andronic şi de apropiaţii Elenei Udrea, lui Dorin Cocoş şi Dumitru Creştin. În jurul cartierului de lux roiesc interesele lui NIRO, ale serviciilor secrete, greilor din politică, justiţie şi ale unor înalţi demnitari din statul român, precum şi câteva off-shore-uri. Dezvoltatorul cartierului e o grupare constituită în jurul lui Nicolae Dumitru (alias NIRO), fost partener cu Nicu Gheară şi despre care presa relatează că i-ar fi năşit pe Cămătari. Despre Nicolae Dumitru mai ştim şi că este flancat de o echipă managerială formată din colonei, maiori şi generali ai serviciilor secrete şi din poliţie. În total vreo 20, după spusele sale. Merită să ne citiţi!

• A fost odată, mai bine nu ar fi fost, un băiet cucuiet cu ochelari de cal pe nas şi nu tocmai zdravăn la cap. Cum dovleacul nu-i funcţiona şi existenţa-i era mizeră, îşi bătu tatăl bolnav de cancer şi fugi de-acasă. După lungi peripeţii fără importanţă, omul nostru ajunge tocmai în La Gare du Nord pariziană, în tovărăşia a două geamantane doldora de zdrenţe şi alte nimicuri, printre care o găină de pluş. Lustruind băncile gării cu trupul costeliv şi îmbâcsit de pureci, Viorel îşi făcea măreţe planuri, în tovărăşia unui cunoscut homosexual din zonă. Între timp, am uitat să vă spun, îşi câştiga mălaiul schimbând uleiul din tigăile Mc Donald’s-ului din gară, dar după o lună a fost dat afară pentru incompetenţă şi câteva furturi mărunte. Văzând că nu merge treaba iar planurile par deşarte, omul nostru se întoarce acasă mândru ca un cocoş, cu speranţa că într-o zi va ajunge ŞEF. Continuarea poveştii o cunoaşteţi, băietul cu ochelari de cal, ştim cu toţii ce a fost şi ce a ajuns prin voia sorţii şi a găinii de pluş. Acum înjurăm sau ne certăm din cauza lui cu prietenii de o viaţă. Anomalii sociale…

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.