Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Lungmetrajul românesc „Aferim!”, în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Berlin 2015

Lungmetrajul „Aferim!” în regia lui Radu Jude a fost selectat în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Evenimentul ajuns la cea de-a 65-a ediţie se va desfăşura în perioada 5-15 februarie 2015. Din distribuţia filmului fac parte actorii Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu şi Dan Nicolaescu.

„Aferim!”, în regia lui Radu Jude, este un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu), caută un rob fugar (Cuzin Toma).

Scenariul este scris de Radu Jude şi Florin Lăzărescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul îi aparţine lui Cătălin Cristuţiu, sound design-ul este semnat de Dana Lucreţia Bunescu, costumele au fost realizate de Dana Păpăruz, scenografia, de Augustina Stanciu, consilier istoric a fost Constanţa Vintilă-Ghiţulescu, iar producător este Ada Solomon.