Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Condamnări cu suspendare în Dosarul ”Case pentru generali”

Înalta Curte de Casație și Justiție a motivat hotârârea luată în Dosarul ”Case pentru generali”, prin care a dispus pedepse cu suspendare în cazul lui Corneliu Dobriţoiu şi al altor oficiali din MApN acuzaţi că şi-au cumpărat ilegal locuinţe subvenţionate, arătând că s-a ținut cont de vârsta inculpaților, dar și de cariera militară.

„Prin urmare, având în vedere prevederile art. 32 din Ordinul general al ministrului apărării naţionale nr.15 din 20 mai 1994 în conformitate cu care „Locuinţele de serviciu şi de intervenţie nu pot fi repartizate cadrelor militare în activitate … care şi-au înstrăinat locuinţa repartizată din cota Ministerului Apărării Naţionale”, rezultă că încheierea contractului de închiriere a locuinţei de serviciu s-a realizat cu nerespectarea prevederilor legale menţionate şi, în consecinţă, că respectivul contract nu este un contract valabil încheiat în sensul art.2 din H.G. nr.195/2005″, se arată în motivarea ICCJ.

Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobritoiu a fost condamnat, în 23 martie, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), la un an de închisoare cu suspendare, Francisc Radici şi Constantin Năstase au primit o pedeapsă de câte doi ani, două luni şi 20 de zile de închisoare cu suspendare, iar Floarea Şerban şi Traian Pigui au fost achitaţi, în dosarul „Case pentru generali”.

Pedepse cu suspendare au primit și Sergiu Tudor Medar şi Ionel Vizitiu, câte un an de închisoare cu suspendare, iar pe Gheorghe Rotaru, Gheorghe Gonciaruc şi Mihaela Matei la câte un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. În acelaşi dosar Corneliu Duţă a primt o pedeapsă de un an şi două luni de închisoare cu suspendare.